CHARLATAN: 150 NACHTEN LATER…

INTRO: VAN LEEK NAAR ERVARINGSDESKUNDIGE

Mijn review van 3 maand terug gaf al wat perspectief mee(Google reviews). Deze keer zal ik uitgebreid in detail gaan. Dit jaar ben ik maar liefst 150 nachten uit geweest. Omdat ik wegens drukte nu eenmaal niet buiten Gent kan uitgaan.

WA KOST DA?

Om te beginnen ga ik starten met de entree. Meestal is de prijs 3 euro standaard. 5 euro voor zowat de specialere events. 10 euro voor events die het volk lokken. Bijvoorbeeld zoals age of love. In de loop van de week kan je ook vaak botsen op gratis entree.

TOCH NIET BETALEN VOOR DE PLEE, ZEKERS?

Toiletten zijn inderdaad niet gratis. 50 cent moet je dokken. Of wel kan je een pas kopen voor 2,5 euro. Dit geeft je meerdere beurten zonder 50 cent te moeten zoeken. Deze pas kan je op meerdere nachten gebruiken, heeft geen vervaldatum.

DIEVEN ZIJN ER OVERAL

Van de lokkers kan ik niet echt spreken want ik zit altijd in t-shirt in eender welk seizoen. Er is een vestiaire doormiddel van lokkers voor 2 euro( niet zeker). Wat ik je wel nu kan meegeven is dat je gegarandeerd op je gerief mag letten. Telkens hoor ik verhalen of maak ik het ‘live’ mee dat er mensen hun sleutels, geld, telefoon, jas, etc. Kwijt zijn. Met de lokkers zit je dus ‘safe’.

ALTIJD VOORBEREID ZIJN IS EEN PLUS

Zorg dus dat je wat muntstukken bij de hand hebt. Je kan vragen aan het personeel voor 2,5 euro aan muntstukken te verkrijgen doormiddel van een transactie met bankcontact. Echter is dat bitter weinig mogelijk wegens drukte van het cliënteel voor drank en co. Je kan dan op de hoek bij de nachtwinkel nog geen 50 meter verder het daar eens proberen. Sinds augustus 2018 is de populaire Bnp paribas Fortis bank verhuist naar de zonnestraat( fusion met het oude en nieuwe personeel). De dichtstbijzijnde bank is de Europa bank aan de Korenmarkt. Daar kan je met elke kaart afhalen uit de muur. Er zijn banken in de buurt maar enkel voor klanten van die specifieke bank.

CULINAIRE HOOGSTANDJES

Qua food moet je het doen met nachtwinkels. Nachtwinkel Maya richting oudburg heeft bijvoorbeeld fruit en dergelijke als alternatief. Omdat je anders genoodzaakt bent fastfood te eten in de goed draaiende frituren sympa( enkel bankcontact) en de frituur naast de aap rechtover charlatan( cash betalen mogelijk)

BETER TEVEEL DAN TE WEINIG!

Ik persoonlijk drink enkel water wegens top sport/strict voeding patroon. Dus qua alcohol ken ik de bedragen niet.

3 ZALEN! SERIEUS?

De charlatan bevat een café voor kleine concerten en meeting/social mogelijkheden. Om 23 uur is de ‘Zaal’ wel open. Dit is de zogezegde mainstage. Hier krioelt het van het volk in de latere uren. Of de muziek echt beter is. Ga ik subiet uitleggen.

Bar/dansvloer/podium/vestiaire aanwezig. Rond 23:30 of zelfs pas om 1:30 in de nacht( afhankelijk van aankomst dj, preparatie, volk, etc) gaat de belgica open.

BELGICA IS THE REAL PLACE2BE

In de belgica is iedereen tegen elkaar geduwd. Heb je weinig plaats om te dansen. Maar daar is het altijd feest. Een beetje underground achtig op sommige avonden. Deze zaal bevat dan weer betere sound die erdoor komt/ betere belichting. Ook daar is een bar.

De belgica is enkel open bij drukke avonden.

ROKERS EN GOING SOCIAL

Eveneens tussenin een koer voor nog een bar/meet/social/roker gelegenheid. Ook daar zijn er lokkers.

TOILETTEN GENOEG

De toiletten zijn te vinden aan de zaal. Aan de belgica. En na 5-6 uur ook in de zaal. Dit toilet is enkel dan open omdat tegen dan de voorgevel sluit. Dus ook het café en toilet. De exit is dan ook via de zaal/poort richting buiten.

MENSEN ZIJN MENSEN: RESPECTEER HUN JOB

De buitenwippers doen hun werk goed. Qua sfeer is het meestal rustig. Af en toe wel eens een agressief door de alcohol of drugs. Politie staat dan ook snel klaar om in te grijpen. Al bij al blijft de sfeer benoemenswaardig.

Buitenwippers zijn geen liefdadigheidsinstelling. Dus doe dan ook niet dom. Zij dan ook niet verbaasd als ze je in het vizier hebben. Voor een functie als dit zijn ze eerlijk gezegd zeer loyaal, correct, professioneel. In andere clubs zijn ze wellicht meer onvriendelijk.

JE BENT GEWAARSCHUWD

Tegenspreken, binnen gaan zonder stempel, zelfbediening van de tap, gedrogeerd, agressie, lost lopen, losse handjes, aan de schakelaar prutsen zijn maar een paar voorbeelden dat ze je buitensmijten. Ook al was het maar vriendschappelijk of een misverstand. Anders kunnen ze bij iedereen door de vingers kijken.

BEKERS IN OVERVLOED

Glazen hou je binnen, bekers kan je vragen aan de inkom voor buiten je drank mee te nemen.

ELKE DAG EN TIJDSTIP IS HET ANDERS

Qua sfeer zal ik je dus mededelen dat het in de week meer jochies/ partygangers zijn dan daadwerkelijk mensen die van hun werk komen of hoog geschoold zijn.( ik heb het over dj events)

Op de vrijdag zijn er zeer veel studenten. De zaterdag veel mensen van alle leeftijden. Ook nog veel studenten…

HET NACHTLEVEN IS NIET PREUTS

Iemand zien kussen/tongzoenen/ bespringen/ schaars gekleed/ sensueel dansen/ nummers vragen/ achter het gat lopen… zie je wel degelijk continue in de loop van de tijd. Dus zo snel gooien ze je niet buiten. Enkel als er een klacht is of je het zelf ongepast vind. Ondanks velen het blijkbaar daar maar normaal vinden te kussen met de ene en de ander voor hun geleverde dopamine/bevrediging. Gek genoeg kan je ook niet naast de drugs kijken. Velen zoeken ernaar, xtc is voor velen geen drugs maar een ritueel iets. En sommigen claimen zelfs dat alcohol gevaarlijker is. Soit, rond 4-5 uur s’nachts zie je dus het resultaat.

DE NUCHTERE OP DRUGS

Ik als nuchtere party ganger wordt continue gevraagd of ik niks heb. Omdat ik blijkbaar ben uitgegroeid tot een fenomeen in deze club. Velen kennen me van zien, maar durven niet praten met mij. En als ik dans heb ik het publiek mee of juist helemaal niet door te weinig plaats. Hoe dan ook vind ik het altijd grappig dat sommigen denken dat je drugs pakt terwijl ik juist zeer strict ben en nul tolerantie heb voor drugs. In het nachtleven kan je dat niet ontwijken.

MUSIC IS MY RELIGION

Ik kom voor de muziek. Ik geniet ervan. Vooral bij RED D en pete howl. En ook nadiem shah staat nu in mijn agenda. Meestal vind je in de belgica feest, goede muziek, nieuwe talenten. In de zaal dan weer goede dj’s of juist zeer slechte dj’s. Je moet echt experimenteren en de agenda in het oog houden op de website. Ik persoonlijk kom voor house/techno/edm/trance. Helaas is dat er niet altijd. Muziek is voor mij een basisbehoefte, een kracht, een uitlaadklep. Dus was ik ook altijd een sprong in het diepe gaan wagen op andere events. Tot slot is het de enige universele taal dat mensen begrijpen, bij een brengen, een magisch effect meegeven.

MY OPINION/MY EXPERIENCE: NIGHTLIFE IS LIFE

In mijn opinie is het nachtleven het echte leven. We werken ons te pletter, of doen zoveel tijdens de dag. Maar in de nacht is iedereen een mooie massa. Dat is hetgene wat ik heb geleerd met uitgaan. Negeer de rotte appels/de drugs/de amok makers/ kritiek. Ga op in de muziek en laat je gaan, meeslepen. Beleef drama, sociale contacten, liefde, hartenbrekers, vooral een ongekend moment van euforie en meeslepende muziek die de toon zet in een magische plek.

OUTRO: NEE GEEN PITA OF FRIETEN VOOR MIJ!

Dit is de charlatan. Daarom kom ik steeds terug. Een haat liefde verhouding voor velen. Maar bij de goede avonden is het memorabel. Niet te vergeten dat je het zo moet bekijken. Je zwoor geen pita te eten, maar hij was zo lekker. De volgende dag heb je een schuldgevoel. Zweer je erbij geen meer te eten. Uiteindelijk kom je vroeg of laat weer bij die pita aan. Wel, als sporter is dit nu misschien geen realistisch voorbeeld. Maar iedereen kent dit typische fastfood zweer regeltje.

Ik denk dat ik nu uitgebreid genoeg ben geweest. Als schrijver wil je nu eenmaal geen half werk afleveren. Vandaar deze review 2.00. Ik kan al niet wachten voor 2019!

NEVER GIVE UP