UIT HET BOEK

Hieronder kan je dus aandachtig luisteren naar 3 memoires uit mijn “boek, mijn wapen”.

De eerste tekst heet “EMOTIONS”. Deze tekst gaat over een frustratie/ verwerking die ik uitte in woorden via mijn pen. Ik werd bespeeld met mijn goede wil. Na deze tekst had ik een paar levenslessen geleerd. Alleen stond er 1 ding vast. Je kan niet iedereen helpen. Ik was het gewend chaos en risico op te zoeken, zette meermaals mijn leven op het spel. Ik wou mensen redden, hun trauma’s doen verhelpen, en ga zo maar door. Ik had wel elke dag een conflict van Jawelste. Na deze tekst, kon ik inzien dat para op mijn lijf geschreven staat. Maar ook dat ik het burgerlijk milieu niet moet vergelijken met mijn zorg om veiligheid. Nee, er bestaat zoiets als je eigen leven leiden. Want zoals ik al zei: Je kan niet iedereen zijn probleem gaan oplossen, je kan niet overal de held gaan uithangen.

X

De tweede tekst heet “GOOD KARMA, BAD KARMA EN DE GEKKE IK”. In deze tekst liet ik mijn laatste frustratie over mijn ‘nonkel’ nog eens gaan vloeien. Daarboven op merk je dat je hoe goed je ook bent, dat de wereld dat nooit zal zien. In de ochtend sta je in het ziekenhuis, in de avond in het wassalon. De ene keer help je een dakloze, de andere keer krijg je op je bakkes. Ik wil para worden, ik ga niet zomaar in de clinch. Liet ik hier blijken.

X

Mijn derde en laatste ‘sneak-peek’ gaat over een mix-wash aan gedachtegang. Een opsomming in een poëtische vleugje tekst, vooral woede en frustratie, maar ook begrip. Begrip dat je nu eenmaal niet altijd geluk kan hebben. De ene heeft het meer dan een ander. Ofwel kruip je in een hoekje, ofwel stop je aan die gedachte te blijven hangen. En ga je door. Ik waarschuw u, deze tekst is hard. Om het nog maar zacht uit te drukken. Ze kreeg de benaming ” BIG BADA BOOM: DON’T FUCK WITH ME”. Een pubertekst zou je denken. Maar nee, deze titel zet echt wel de juiste toon neer voor deze tekst.

X

NEVER GIVE UP!