VOORWOORD

17880653_420466691651192_3685321980790910739_o

Wete. Talenten die bestaan niet. Het zijn gewoon mensen die in iets goed zijn door er keihard mee bezig te zijn. Oefening baart kunst, blijf gewoon oefenen. En niet opgeven. Er zitten 1000den verborgen talenten in de wereld. Iedereen heeft trouwens een talent. Je moet gewoon van je passie een expertise opdoen. Experimenteer, visualiseer, analyseer. En je zult zien dat je vroeg of laat ook over een talent beschikt. Degene die uitblinken zijn gewoonweg die gemotiveerd zijn, met vallen en opstaan toch voor dat ene resultaat gaan. Afzien dat loont zei ik altijd. Wel, tegenslag nam ik op als een bron van nieuwe energie. Als je geen tegenslag ervaart kan je geen expert worden. Tegenslag betekend dus dat je op de goede weg zit.

Ik persoonlijk ben getriggerd geweest omwille van een droom. Toch had ik altijd een 10 in lo. Alleen was gamen teveel mijn focus in de jeugd. Op mijn 17de geraakte ik zo goed als al mijn conditie kwijt door emotionele uitputting , enzovoort. Ik zocht mezelf, ik wist dat ik gewoon toen nog niet klaar was voor mijn droom na te jagen. Eens de trigger er was leek het alsof mijn lichaam snel wende aan al die bewegingen. Tuurlijk ben ik niet direct 70 uur gaan sporten, ik ervaarde veel trial en error. Nu zelfs nog altijd, maar al veel minder. Ik was leergierig, mijn motivatie spatte er van af. Mijn wilskracht en doorzettingsvermogen. Dat was mijn grote troef. Ik heb een mentale kracht als geen ander, dat is mijn uniciteit.

Want ik zeg het je. Er zijn gegarandeerd veel meer mensen die zoveel meer getalenteerd zijn dan mij in een bepaalde discipline. Alleen is het de manier waarop en hoe ik erop train dat me onderscheid van velen. Ik wou geen krachtpatser zijn, ik wou niet dit en dat zijn. Ik wou gewoon klaargestoomd zijn voor mijn droom te kunnen vervullen. Uiteindelijk begon ik meer en meer te beseffen dat ik echt wel een talent ben in sport op vlak van cardio of gewoonweg in evolutie. Ik noem me geen talent, maar het mag gezegd worden in maatschappelijke woorden, nietwaar?

Ik begon een jaar lang intensief te trainen met cardio, later nam ik krachttraining erbij, enkel op lichaamsgewicht. Ik wou een natuurlijk lichaam. Ik geniet van mijn trage opbouw. Zij maar zeker dat ik hier en daar nog eens een overbelasting heb. Mijn kinesist die ik aanschafte was voor mij dus geen overbodige luxe.
Op straat ben ik niemand. Ik ga gewoon voor mijn doelen. Als je dan nog wordt uitgejouwd als shower of weet ik nog niet wat, door een met een pint of cola op het terras, dan moet ik echt soms lachen. Het was verdomd klote me altijd zo low profile te houden. Maar doe je het voor de fame of voor jezelf? Ik doe het voor mijn droom, voor mezelf, het is mijn uitlaatklep. Ik wil gewoon nu keihard gaan. En ja, ondertussen zijn we in jaar 3. Technologie heb ik weer zitten accepteren. Maar dat was echt geen eitje. Man, ik kan soms so freaky doen. Je moet dit maar eens lezen in mijn technologie-sectie.

Zo, genoeg gekletst. Hieronder mijn records die continue zullen evolueren. Ik sta aan het begin van iets. Ironisch genoeg mag ik nu weer effe een break nemen dankzij een overbelaste rug van het zwemmen. Ik kan nog niet veel verklappen. Maar binnenkort zal er hier iets op de site komen dat je ogen zal doen uitsteken. Ik zal elk deel van mijn lichaam stuk voor stuk beschrijven in vorm van een doel die ik erop heb gezet. Soit, dat is voor later. Ik ben georganiseerd. Fase 3 van deze site zal op december 2017 van kracht zijn.

NEVER GIVE UP