JE MOET ADEMEN OM JE VER TE KRIJGEN!

15253399_350168618681000_5141898745230423972_n

Zoek het contrast verschil. Het vriest buiten, maar daar sta ik dan in t-shirt. Ik mocht daar maar liefst 40 min wachten, had niet gegeten. En had geen handschoenen bij…

Er zijn nu al 9 dagen voorbij van mijn vakantie als student. Morgen dus weer school. Zie, door die verfrissing heb ik heel wat ingezien. Die ict-opleiding zet je in een hokje. Eens je tussen de mens zit begin je te beseffen waar je staat. Ik wil gewoon aantonen dat elke mens die je tegen komt nooit met jou geboren is, dat elke mens nooit met jou zal sterven. Iedereen heeft zijn eigen lichaam.

Mijn technologie-vrij leven houdt de geest jong. Mijn muziek stimuleert de geest. En mijn dagdagelijkse ijskoude douche ‘refresht’ je geest letterlijk. Lopen maakt je hoofd leeg. Al die mechanismen hebben een link naar het ademhalingsstelsel. Want als je geïrriteerd bent, of een zware inspanning doet, begin je te ademen. Echter grijpen sommigen naar de verkeerde voedingsstoffen, de maatschappij van vandaag is ‘soft’. Mensen hebben ‘burn-outs’ dankzij de psychologie van ‘marketing’. Mensen willen dat beeld zijn. Terwijl ze eigenlijk gewoon zichzelf moeten zijn.

Mensen worden vaak ziek of overstuur. Alweer een indicatie van onze samenleving en gewoonten. Probeer eens die schermpjes weg te denken. Ga in conversatie met de mens. Met vallen en opstaan lukt het. Muziek stimuleert je hersenen, de koude je geest. Je moet je immuunsysteem trainen. Velen vergeten het vaak. Ik heb er al uitgebreid over geschreven. Maar ik wil een ding erbij melden. We vergeten soms te ademen. Als je ademhaling verstoort is kan je slecht ontspannen, praat je rap, hap je naar lucht, prop je je nog eens vol en weet ik nog niet wat.

Degene die muziek kunnen verstaan en voelen hebben een pluspunt. Maar alweer draait alles om ademen. Het maakt je zen en hard. Stress is gevaarlijk. Aub, negeer een dafalghan. Ga een blokje spurten of een poosje gaan liggen. Seks, muziek en sport, dat is de cocktail die ons ver kan krijgen.

Voordat je gaat werken of koken, noem maar op. Alles wat een inspanning vereist. probeer eens 30 keer hard in en uit te ademen. Langer mag, je moet je licht voelen. Je zult merken dat je veel beter zult kunnen ademen.

Een mens die beter kan ademen, kan helderder nadenken en presteren. Het is moeilijk iemand daarmee te inspireren anno 2017. Maar soit, degene die het proberen, met vallen en opstaan, zullen er staan. Emoties kan je uitschrijven, maak je niet bang, het maakt je juist sterk. De maatschappij is een kudde, 90% toch. Als je jezelf leert appreciëren, niet op imago ingaat, blij bent met de dingen waar jij blij mee bent, je eigen gang gaat, eender waar dan ook… Dat in combinatie met ademen, ijskoude douches, sport, music and sex. Wel, dan zul je beseffen in wat voor een maatschappij we leven. Zul je beseffen waarom jij verder geraakt dan een ander. Laatbloeier of niet, je komt er wel.

Ik heb altijd gezegd: Geloof in jezelf, laat je nooit beïnvloeden, en je komt ver, heel ver. Maar laten we dat nou even terzijde houden. Deze keer wil ik je meegeven dat experten ooit amateurs waren. Dat je hun advies mag aannemen. Maar sla je eigen weg in. Creëer een nieuw licht, ga er alleen niet mee gaan schijnen. De wetenschap staat niet stil. Jij kan het misschien overtreffen. In de sport lachten ze vroeger met die ene hoogspringer die het anders deed, nu doet iedereen het. Zie, je moet voeling hebben met je lichaam. Luister niet naar een ander, maar zij wel een luisterend oor. Het gene wat jij ervaart uit ervaring kan misschien wel eens vroeg of laat in de boeken staan, of in evolutie gaan. Want zoals ik al zei: De mens is nu eenmaal een kuddebeest. Degene die afwijken van de samenleving begeven zich op een donker pad. Maar het licht dat jij creëerde is misschien wel zo fel dat je als snel goed in je vel zit. Want eens het licht is bereikt zal het niet meer zoiets gewoon zijn. De aanhouder wint. Wie het laatst lacht, lacht het best.

NEVER GIVE UP!