WAT IS POLAR FLOW?

new-flow-app-icon

WAT IS HET?

Polar Flow is een online platform voor sporters en is gecreëerd door het gekend bedrijf ‘polar’. Dit platform is geschikt voor zowel beginnelingen en creatievelingen als voor ervaren sporters tot zelfs top sporters.

VOOR WIE IS HET BESTEMD?

Dit platform wordt gebruikt in combinatie met een van de polar apparatuur. Dar varieert van trackers tot zelfs digitale personal coach devices. Al die apparaten hebben hun bepaalde prijs categorie en limiet. Hoe duurder je gaat, hoe meer functies je hebt. Eveneens mindere limieten tot zelfs geen limieten.

WAAROM HEB IK ME EEN DIGITALE COACH VAN POLAR AANGESCHAFT?

Ik zelf moest er gewoonweg nooit van weten. Een klok, je eigen mentale kracht en zo weinig mogelijk afleiding had ik nodig. Toch heb ik me in mijn 2de trainings jaar de stap gezet er een te gaan aanschaffen. Ik moest niet weten van al die data maar ik wou af en toe eens mijn hartslag kunnen meten. Vooral wou ik nu weleens een gps tracker hebben zodat ik kon weten hoeveel gelegde afstand ik wel niet aflegde. Eveneens wou ik dus ook routes creëren door te weten hoeveel meter die ene straat lang is. Of hoe lang de schelde is, etc.

WAARVOOR GEBRUIK IK HET?

Ik was dus zeer sceptich over het apparaat. Wel, nu kan ik er niet meer zonder. Ik gebruik het amper voor trainingen want ik train de gehele dag door. Moest ik mijn gps opzetten of die ene activiteit meten ging mijn batterij dus rap naar beneden vliegen. Nee, ik gebruik het dus voor mezelf te motiveren en te weten hoeveel ik wel niet afleg. Een ding weet ik. Die polar draait overuren!

JE KAN ME VOLGEN!

Ik gebruik dus geen training, kalenders enzovoort. Later kan het toch handig zijn evenementen te creëren voor geïnteresseerden die eens een sessie met mij willen wagen. Verder kan je dus mijn activiteit in acieve uren terug vinden, eveneens mijn slaap patroon, en zoveel meer. Ik ben nog maar net begonnen met facebook. Ik wil het trouwens niet gebruiken. Maar het is de enige manier mijn data te kunnen mededelen aan mijn volgers of bezoekers. Om de zoveel  maand probeer ik dus mijn apparaat te synchen. Weet dus wel dat ik nog steeds geen computer heb en gewoon de bib gebruik voor mijn site te onderhouden. Bovendien heb ik ook medegedeeld in mijn onderste link op de site dat ik technologie vrij leef met een reden.

ALLES STAP VOOR STAP

Anyways, degene die me dus willen volgen kunnen dat dus vanaf nu. Alles zal stap voor stap in zijn werking gaan. Want ik ben 101 doelen aan het combineren. Ja,nee. Oke, dat is overdreven. Het zijn er 29 moest je het nog niet weten! Ik gebruik daar dus optimale concentratie en voorbereiding bij om dit alles vlot te laten verlopen. In het jaar 2017-2018 zal mijn portfolio toch wel eens gaan uitblinken. Ondanks ik nu al uitblink op sommige sport vlakken. Mijn v02 max bijvoorbeeld. Het is niet perse een teken dat je talent vol bent. Maar hoe hoger de vo2 max, hoe beter de conditie. Wel, als ik polar mag geloven zit ik op een geschatte v02 max van 73 tot wel 74. Natuurlijk is dit geen professionele meting. Maar wel een nauwkeurige en accurate schatting. Bovendien spreekt mijn trainingslogboek en zovele andere mijlpalen boekdelen voor mij. Ik ben er dus van overtuigd dat ik nog hoger zal gaan met die v02 max. Dit is nog maar het begin, haha.

IEDEREEN IS EEN TALENT, ALLEEN WETEN VELEN HET NOG NIET

En daarbij, ik heb je al eens medegedeeld dat aangeboren talenten fabels zijn. Talent dat wordt gecreëerd door middel van iets gewoon te worden ,er goed in te worden door veel te oefenen en het als een familair gebied te zien. Om uiteindelijk alles op nog een hoger niveau te tillen door een tandje te gaan bijsteken. Motivatie, doorzetting, discipline, wilskracht dat is de key om een talent te worden. En eens je daar zit zal je ooit beloond worden met al die inzet. Want je inzetten brengt dan misschien veel verloren uren mee. Je moet iets wennen en traag opbouwen, het de nodige rust gunnen. En je zult zien dat je gegarandeerd net zoals mij een talent kan worden. Nu is mijn volgende fase dus over te schakelen naar een top talent. En hoe doe je dat? Door gewoon te blijven gaan. Wait, and see. En je zult begrijpen dat 5 km in 30 minuten even moeilijk is als 10 km in 30 min. Voor alles is een begin, voor alles is een gewenning. Remember that!

NEVER GIVE UP