WOORD VAN DE SCHRIJVER

16830696_394256320938896_5907523493250448074_n

Ik ben een man die als het ware een harde jeugd heeft gehad. Ik was gebroken, bestempeld. Geketend voor het leven zou je denken. Al van mijn kleins af aan had ik een droom. Op mijn 3de middelbaar wist ik het zeker. Op mijn 20 jaar voelde ik me rijp voor die droom op te starten. Hoewel ik al heel mijn leven research verrichte voelde ik me er dus pas klaar voor op mijn 20 jarige leeftijd om die ene droom te gaan najagen.

Een trigger zorgde dus voor de motivatie. Met heel veel vallen en opstaan begon ik er in te komen. Eens je in iets went is het een kwestie van het gewoon te wennen. Ik werd structuur gebonden, creëerde een nieuwe levensstijl. Iets wat ik amper kon bedenken in mijn jeugd. Weet dus dat er op een korte tijd veel kan veranderen. Mensen kunnen veranderen…

Discipline, doorzettingsvermogen en wilskracht komt wel vanzelf. Natuurlijk moet je ook niet verwachten dat het op je schoot komt geworpen. Je moet durven vallen en opstaan, iets wennen en traag gaan opbouwen. Je zult zien dat oefening wel degelijk kunst baart. Talenten bestaan voor mij niet. Want alles draait om de gewenning en motivatie. En dus alweer die ene doorzetting, discipline en wilskracht.

Bouw dus traag op, zet road- maps, brainstorm erop los, zet deadlines, motiveer je continue. Dit is hoe ik het heb gedaan. Slechte dagen bestaan niet! En geloof me vrij, ik heb er wel degelijk gehad. En nog geen klein beetje!

Durf dus dromen en blijf niet teveel bij die ene gedachte zitten. Ga eerder ‘all-in’ en vecht ervoor. Op den duur moest ik amper slapen door de gewoonte van mijn routine en de immens vele energie die ik ontwikkelde. Eveneens die ene top-conditie waar ik hard voor heb moeten werken. Dat allemaal door gewoon weer alles gaan beginnen ontdekken en op te starten, eveneens het te gaan beginnen wennen.

Het is dus een vicieuze cirkel en een proces van repeat and repeat. Eens je daar bent zit je op de goede weg. Voordat je het weet zit je op de hoofdweg. En met een tandje te gaan bijsteken zit je opeens bij die droom. Je droom zal blijven bestaan. Het zal je trots worden van ongekende waarde. Het onmogelijke zit maar in je gedachten. Knoop dat goed in je oren!

Zo, nu ik dus een lichte back-story heb gegeven weet je dus wel degelijk dat je mag dromen. In dit boek zal ik je mijn kennis en ervaring mededelen. Eerst beginnen we met de nodige tools. Daarna met de research en hoe we het gaan aanpakken die ene droom te gaan waarmaken. Om uiteindelijk te eindigen met te weten wat succes echt waar maakt.

Moest je het nog niet weten. Ik durfde altijd risico nemen. Ging meermaals in de mist en dacht veel te ver in de toekomst. Ik zag dingen. Of in ander woorden, ik droomde over dingen die onmogelijk leken. Ik stond verre van mijn voorbereidingsrit. En toch was ik overtuigd het te gaan waarmaken. Zelfs zo overtuigd dat ik dit boek schreef al voor ik het echt daadwerkelijk ging waarmaken. Ik wil je dus nog tot slot meegeven dat onrealistisch dromen wel degelijk mag!

Bon, genoeg gekletst. Laten we naar die inhoudstafel gaan. Iets dat ik meestal als een stippelweg bezie. Je leest daar straks wel meer over. Want we beginnen bij het begin. Zet dus geen grote stappen, doe het traag, en alles komt goed. ” Every big journey started with a small step”, you know!

Zij leergierig, breid je interesse gebied uit. Oke, oke. Ik stop al met schrijven. Schrijven was trouwens iets wat ik vroeger amper kon bedenken om het daadwerkelijk te gaan uitvoeren, ik walgde ervan! Nu schrijf ik fucking 100 A4 pagina’s met de hand. En dat zonder moeite of zonder tegenzin. Leer dus jezelf kennen.

Laten we nu echt gaan starten. Ik hoop dat jullie er iets aan gehad hebben. And as always..

NEVER GIVE UP!