PURE AWESOMENESS

Blijven gaan is het gene in wat mij op komt. Het dan van de fitness instructeurs zelf aanhoren als compliment motiveert me des te meer. Ze wouden nu echt wel eens checken of ik mijn sit-up juist uitvoer. Met een bang hartje dacht ik dat al mijn moeite voor niets is gedaan moest het verkeerd uitgevoerd zijn.

Gelukkig hebben ze me de garantie gegeven dat ik ze zeker wel 100% correct uitvoer. Vandaar het compliment blijven gaan dat ik dus mee kreeg van hun antwoord op mijn training. Nu was ik des te meer gemotiveerd dus. Maar ook gewoon weg de kracht van mijn muziek in combinatie van mijn oma die in het ziekenhuis ligt gaf me een ongekende boost.

In april bleef ik omhoog schieten met mijn sit-ups. En mei is niet zo anders. Wat 600 in 45 min was is nu al 750 sit-ups in 33 min. Ik kan mij niet voorstellen hoe ik het over 2 jaar gaat overbrengen. Als ik zo door doe kan ik wel eens de 1000 halen tegen augustus. Maar zoals je weet ben ik nooit blij met een limiet. Ik wil continue mijn grenzen verleggen. Vandaar dat de ongekende resultaten echt wel in zicht gaan komen.

Alles draait om gewenning. Want je lichaam is een slim iemand. Eens je iets gewend wordt je er beter en beter in. Dat geld ook voor de tijdslimiet. Hoe meer je kan, hoe meer kans dat je de helft van je sit-ups nog sneller kan uitvoeren. De 2000 mark of wellicht de 3000 mark is dus geen sprookje voor mij. Gewoon blijven gaan en je inzetten. Vooral met vallen en opstaan.

Als we over vallen en opstaan spreken. Heb ik een en het ander te vertellen over het pompen en optrekken. Pompen heeft maar liefst 1 jaar geduurd vooraleer ik een correcte houding had. De 25 halen heeft dan bijna 2 jaar geduurd. Mijn record staat dus op 30 in 30 seconden. Maar dat is verre van een standaard. Toch zijn we nu al maanden verder van dat record en wordt het stilaan een standaard. De 40 push-ups in 40 seconden zijn dus in zicht.

Niet echt een wow resultaat tegen over mijn sit ups. Maar zoals ik je al ontelbaar keer mededeel. Alles draait om gewenning! Mijn sit-ups vlogen vooruit na een jaar ze goed in te oefenen. Nu is 50 extra echt geen moeilijke opgave meer. Bij pompen is het dus eentje per eentje op bouwen. Maar eens de pomp een gewenning wordt zal dat ook wel gouw in volle vlucht vooruit schieten.

Mijn optrekken daarentegen is iets wat ik ook maar half juist deed. Toch lijkt al die halve optrek pogingen niet verloren moeite te zijn. In november deed ik ze dan eindelijk correct en kon ik er maar 5 tot 7. In februari kon ik er 16. Februari, maart en half april heb ik er niet meer echt op ge oefend. Ervaarde tal van tegegnslag. Eerst die griep aanval, dan die blessure hier en daar. Dan weer die vermoeidheid, dan die ademhaling die vast zat en dan weer eens een blessure voor de verandering.

Mijn fout? Ik wou sneller vooruit gaan. Ik wou altijd meer en meer. Toch ben ik eind april weer in mijn oude routine gegaan. We zijn nu 26 mei. Op nog geen maand ben ik er 2 vooruit gevlogen. De 20 begint echt in zicht te komen. En vooral de gewenning. Gisteren had ik echt een top sessie achter de rug. Het zou mij niet verbazen dat ik de 25 al ga halen tegen augustus. Die 50 pull ups zijn dan toch niet ver gedacht….

Eveneens mijn brevet hoog redder. Gisteren had ik voor de eerste keer zwemles bijgewoond. And my god, wat ben ik blij dat ik ze niet weer heb uitgesteld. Ik heb zoveel geleerd in prive zwemles. Mijn koppeke toch, niet mijn lichaam. Eerst en vooral zag die zwem leerkracht dat ik gespierd ben, zeer goede conditie heb en dat ik het me zelf heb aangeleerd. Op zich niet slecht maar voor beter te leren zwemmen moest ik toch een en het ander aanpassen. Vooral mijn ademhaling.

Ik was verbaasd hoe goed die les wel niet was. Op nog geen half uur heb ik dus leren de juiste techniek aannemen, mijn armen moesten dichter, ik moest zwemvliezen gebruiken, mijn benen moesten dichter, en mijn benen mochten niet te hard gaan. Zonder zever kan ik wel eens een top zwemmer worden. Want moest ik mijn techniek gewoon worden kan ik weleens de 6 km per uur op mijn gemak halen.

Het probleem zit hem niet in mijn kracht en conditie. Het zit hem in mijn stijfheid. Mijn rug en armen moeten veel meer losser zijn. En zoals je misschien al weet ben ik iemand die echt kei hard sta. Te gespannen vanuit nature. Dat merkte hij dus op. Wat hij vooral opmerkte is mijn ademhaling. Ik heb een zeer goede ademhaling. Alleen is een lopers ademhaling compleet anders als die van een zwemmer.

Een zwemmer moet conitinue in dezelfde ritme gaan ademen. Vooral goed zijn armen en benen gebruiken en niet stijf staan. Een loper daarentegen kan zijn adem altijd aanpassen naar gelang de intensiteit en snelheid. Vandaar dus dat ik altijd de neiging had om met mijn kop boven water te zwemmen. Die techniek aanleren is niet simpel als je al zo lang verkeerd ademt voor te zwemmen. Ik stik als het ware.

Ik moet dus nu gewoon leren ademen door mijn mond in het water. De rugslag kan ik blijkbaar al, al kan er natuurlijk wat aan verandert worden. En 25 meter zwemmen onder water is ook niet echt een moeilijke opgave. Nu moet ik dus veel oefenen met zwemvliezen, letten op mijn ademhaling, de techniek gewoon worden. Op een half jaar zou ik echt moeten klaargestoomd zijn voor mijn brevet hoog redder.

Ik ben echt verrast met deze zwemles en ga nu echt maar al te graag terug gaan op woensdagavond. De coach begrijpt mij goed. En ik leer snel aan. Mijn crauw kan ik eigenlijk wel al maar toch moet ik minder stijf zijn. Ik ga dus de komende jaren ook meer op mijn lenigheid gaan werken. Naast mijn nek en sport gerelateerde oefeningen. Vooral mijn rugspieren zal ik begin 2017 drastisch mogen aanpakken.

Nu blijf ik dus in mijn routine. Verder heb ik mijn uur rooster al voor de rijles in juli. Ik heb dan ook benadrukt dat ik geen gemakkelijke ben, je zal veel geduld moeten hebben met mij. Al bedoel ik het niet met kwaad opzet ze te gaan uitschelden en weet ik niet wat. Verder ben ik een ramp, en desnoods pak ik 10 uur extra als het nog niet goed is. We zien wel. Ze zijn alvast gewaarschuwd. Eveneens met mijn motivatie. Want ik blijf bij mijn standpunt geen auto aan te schaffen.

Ik moet er gewoon niet van weten. Toch doe ik het dus voor mijn portfolio uit te breiden. En me voor te bereiden op het moto A rijbewijs. Want blijkbaar is die moeilijker dan een b rijbewijs. Een moto spreekt me dan weer wel aan. Ach, we zien wel. Misschien ben ik gewoon aan het flippen omdat ik nu nog een ramp ben. Het nut er niet van inzie. Ik zal over 10 jaar dan toch blij zijn dat ik het in bezit heb… Als ik het heb gehaald 😀

Mijn sport zit dus goed. Nu nog de rva zijn kuren op golflengte brengen en met vallen en opstaan een job vinden. Ik mag gelukkig toch al uitkijken naar mijn opleiding voor fitness instructeur. Verder zal ik misschien eens mijn horizon mogen uitbreiden. Gent is dan tof. Eens ik werk zal die locatie me niet veel meer schelen. Ik wil alleen niet als schoothond gebruikt worden. Dus een deeltijds of voltijdse job is toch wel mijn minimum eis voor buiten gent te werken. No-way dat ik voor 1 dag ga werken en dan weer met onwetendheid zit voor een volgende taak te krijgen buiten gent. Nee ik wil deeltijds of voltijds, punt uit!

Met mijn oma daarentegen gaat het al beter. Ik heb haar meest favoriete snoep gekocht” rode neuzen”. Alleen de echte komen volgens haar van die ene specifieke marktkramer. Dus ben ik die met veel plezier gaan halen ondanks het men laatste centen waren. Nu ben ik dus blut maar ik geniet gewoon van mijn sport en beyond. Vooral die serious beats 84 is echt een favoriet aan het worden. Het kan wel eens zijn dat ik mijn top lijst ga mogen bijwerken met een hele cd. Ze zijn gewoon allemaal zo goed, of toch bijna allemaal.

Ik heb hem wel al 10 keer uitgeluisterd en hij voelt nog zo fris als nieuw aan. Ik kan dus echt niet kiezen. Omdat ik gisteren dus 3 uur intensief sportte en dan nog 4-5 uur gewoon toerde ben ik vandaag maar eens gaan zitten op de bloemenmarkt. Eerst sprong ik van mijn velo, vervolgens nam ik een slok en begon ik te pompen. Daarna weer een slok om vervolgens weer te stretchen.

Ik hou van mijn fiets maar mijn benen moeten effe rusten dus dacht ik maar effe de bib in te gaan. Naast al die sport moet ik echt niks hebben. Die macbook is nu weg en toch smeek ik soms hem terug op mijn schoot te krijgen. Maar dat is het hem  juist dat is de zuigkracht van technologie. Nu kan ik tenminste weer fris slapen en wakker komen. Die games zijn dus als het ware slecht voor mij. Toch mag ik ook niet flippen. De E3 2016 is nog maar een 2-3 weken verwijdert van vandaag. Ik kan niet wachten wat er op mij afkomt zat er heel de tijd in mijn hoofd. Nu die macbook weg is. Is het eerder van. Eens zien wat ze nu weer in huis hebben.

De marketing en technologie staan dus zo dicht bij elkaar tegenwoordig. Dit allemaal dankzij internet. Eens ik weg ben van dat net zie ik pas in hoe een grote bucht technologie wel niet is. Neem nu die polar v800. Die heb ik helemaal niet nodig en toch is hij beter dan de m400. Die m400 kocht ik in eerste instantie voor een gps. Al die triatleet functies en weet ik niet wat is onnodig. Zelfs mijn polar m400 heeft functies die ik eigenlijk niet moet hebben.

We moeten gewoon niet altijd het beste van het beste hebben voor te presteren. De marketing wilt gewoon jouw aanzetten tot kopen. Alles wat in de winkel ligt komt van een andere fabrikant of concurrent. Eigenlijk is dus alles van technologie en zelfs voeding pure marketing. Neem nu de iPod classic. Dit was vroeger “de iPod die je moest hebben” nu is  alles touch en zelfs een smartphone aan het worden, of wat dacht je van ringen en watches. Man, man, man, de technologie stopt maar niet.

Als je eigenlijk slim kijkt heb je niet meer nodig dan een nano voor muziek. Camera heb ik niet nodig. Gsm wil ik enkel gebruiken voor als het echt moet. Ik ga liever op de man af ookal is het 10-20 km verder. Toch wel stom dat die facebook  of gewoon weg de digitale input je cv vervangt. Analoog je cv op de man af binnensteken is tegenwoordig al gekkenwerk. En toch blijf ik zo gaan…. Wellicht volgende maand nog eens een cv marathon inplannen…

Trouwens, mijn gsm zijn voice mail heb ik laten deactiveren. Gewoon weg irritant al die stalking notificaties dat er iemand je heeft gebeld. En dat eens tussen mijn muziek? No way , geef mij maar de iPod nano. Want zelfs de touch is dan weer meer een speelkameraad dan een muziek speler. Als ik muziek  wil luisteren wil ik niet afgeleid worden. Die iPod touch zal me vroeg of laat dan weer in de ban hebben voor een notitie of opzoekdracht..

Snap je nu al die bullshit? En dat allemaal uit een mond van een man die jaren technologie kenner tot wel freak werd genoemd. Het boeit mij maar nu als ik alles zo in perspectief trek begin ik dus met vallen en opstaan te beseffen waarom ik dit als een slechte suiker bezie. Al die tijd op een schermpje kan ik evengoed mijn conditie bijschaven, leren, rusten en genieten op een bankje, nieuwe mensen leren kennen.

Helaas hebben we natuurlijk nog die verdomde werkloosheid die je zeeën van tijd geeft voor te genieten. Ik heb dus structuur nodig en iets aan mijn handen. De zwemles, rijles, opleiding is niet genoeg. Misschien heb ik een vriendin nodig? Of heb ik gewoon een vaste job nodig….

Na dit alles gezegd te hebben mag je dus ook genieten. Om echt compleet deze stap te zetten moet je echt alles in een keer goed doen. Die werkloosheid en armoede is dus nog geen goed moment. Vandaar dat ik nog geniet van een pita mix( zelfs een grote!) maar toch begin ik meer en meer op te letten en veel minder af te wijken. Eens zien wat de E3 met mij gaat doen. Ik hoop ten zeerste dat mijn hersenen niet op hol slagen. Anders moet ik maar de harde maatregelen nemen. Overschakelen naar discipline: gewoon weg alles verwijderen, inclusief accounts. Dan kan die verdomde hype en marketing mij niet te pakken hebben.

Ik heb dan misschien de theorie in het achterhoofd. Ze in praktijk zetten lijkt moeilijker dan gedacht. Dus moet ik ervoor zorgen dat ik me niet laat pakken door die slechte suiker. Want het lijkt dan misschien onschuldig. Mijn karakter is gewoon weg een beschrijving van perfectionisme. Helaas wordt ik snel beïnvloed. En voor ongekende resultaten te halen is dat dus geen goede eigenschap.

Mijn discipline, wilskracht en doorzettingsvermogen voor mijn droom te behalen is gelukkig sterker. En gelukkig heb ik dan ook de checkpoint van sport. Want dat is mijn speel terrein geworden. Ik heb nog veel te leren. Maar ben verdomme nog zo jong. Toch wel sick als ik tegen mijn 30 al mijn doelen ga halen. Als ik dan weer een ps4 in huis haal ben ik echt gepakt door de blinde marketing. Dus nogmaals, E3 2016 wordt geschiedenis voor mij. Als ik die stap kan zetten kan ik niet 200% gaan voor mijn doelen maar ongekend veel % gaan. Want nu ben ik echt zeker niet in traag tempo aan het gaan…

NEVER GIVE UP!