TRAINING 18 MAART 2016

Geen verstandige training en al zeker niet aan te raden. Dat is het enige wat ik kan zeggen op die training. Maar er is wel een positief punt aan verbonden. Je creëert hiermee een uitstekend uithoudingsvermogen . Als je dus uitputting, duizeligheid en wilskracht erbij wilt nemen. heb je dus toch nog een goede training achter de rug.

Ik heb het namelijk over een cardio-training die op lege maag gebeurd. Met name bij de sportdiscipline zwemmen. Ja, oké. Maandag of wanneer was het ook weer? Was ik gaan zwemmen op lege maag. Maar toen had ik wel al iets op. En daarvoor had ik al wat havermoutpap binnen. Nu ben ik ronduit expres niet gaan zitten eten. En heb ik dus al zeker niet meer gegeten sinds vorige avond. Van 19 uur tot nu vandaag was dus die tijdspanne. Klokslag 12 uur was het, voor exact te zijn. Tel daarbij nog eens de opgang van je spijsvertering en darmen bij. En je hebt een zware challenge.

In de ochtend als je opstaat is het normaal gezien aangeraden binnen het uur iets te eten. Dit is noodzakelijk voor een goede opgang (of werking) van je spijsvertering en darmen te verkrijgen. En vooral voor er wat tegen aan te kunnen gaan. Nu heb ik dit dus allemaal zitten negeren. In plaats van te fitnessen ben ik dus een intensieve maar niet aan te raden cardio-training gaan doen. Mijn focus voor deze cardio-training lag dus op baantjes trekken. Maar dan wel op een lege maag. Uithouding kweken, zeg maar.

ik geraakte amper vooruit en moest toch soms wat adem happen. Je lichaam voelt vermoeid aan en immens zwaar maar dat komt dus door de vermoeidheid. Ondanks niet te eten heb je dus nog eens weinig energie waardoor je lichaam wilt rusten…

en zo ben ik dus stap voor stap 25 m heen en terug gaan zwemmen om uiteindeljk toch nog aan 1 km te geraken. Daarna voelde ik me uitgeput, licht draaierig en vooral zwaar. Maar aan de andere kant ben ik wakker want je wakker zwemmen geeft je veel energie. Nu ga ik dus zeer goed eten. Om tegen 16:30 naar de kinesist te gaan. En daar zal het dus wel een beetje fitness zijn. Mijn kinesist mat me nogal graag af. En durft het weleens op mij steken als ik het niet kan. Ik moet oefenen, ik moet leren kijken en noem maar op. Wat mis ik die sessie’s toch. Ze is echt een top kine. Dankzij haar heb ik een rechte rug houding aangeleerd , core stabiliteit , leren pompen, voorbereiding naar para testen toe, leren stretchen enz. Kortom een ware investering waar ik nog nooit spijt van heb gehad. Kan al niet wachten. Maar nu eerst eten en rusten! En vooral niet meer op lege maag zwemmen of lopen … Nu kan het uiteraard geen kwaad maar als ik moet werken is dat een ander verhaal. Want recupereren duurt lang bij zo een sessie. Ja wat wil je .. Je gaat tegen de natuur in. Aan de andere kant een zeer goede six-pack oefening ^^

NEVER GIVE UP