BLOG UPDATE: 18 MAART

Putain! Ik had die kinesist sessie zwaar onderschat. Mijn kinesist heb ik uitgelegd wat de bedoeling is. Ik heb mijn sportplannen van nu op dit moment doorgespeeld aan haar. Dus nu weet ze waar ik op dit moment mee bezig ben. Misschien heb je het nog niet door. Maar ik probeer stilaan weer 5 keer per week te trainen. Vandaar dus die zwem sessies of loop sessies. De krachttraining staat vast. Die blijft gewoon op dezelfde dagen doorlopen zolang ik dus mij toewerk naar fase 1. Vanaf dan zal ik me veel meer focussen op cardio. Dan wordt het 3 keer cardio en 2 keer kracht. Ipv nu dus 3 keer kracht en 2 keer cardio. Tuurlijk zijn die zwempartijen van 1,5 km niks. Maar dat komt omdat ik licht wil en moet opbouwen voor uiteindeljk 5 intensieve of volwaardige sessies in de week te kunnen verrichten.

eens dus fase 1 af is focus ik me dus meer op cardio. Om namelijk mijn ROAD to 10 km in 36 min te doen slagen. Daarvoor zal ik dus goed moeten uitslapen en continue goed eten. Vooral veel lichte dingen om optimaal te presteren. De 5 km kan ik dus nu in principe zeker rond de 15-16 minuten. Dus ga ik daar eerst een maand op trainen. Dat die 5 km weer op peil staat om uiteindeljk mijn ware challenge te starten voor 21 weken lang.

naast dat gezegd zijnde zijn we belange nog niet in die buurt. Want eerst moet ik dus de 50 push ups binnen 60 seconden, 25 keer correcte chin ups, en 200 x 3 sit ups standaard krijgen. En daar zal mijn kinesist dus bij helpen. Door oefeningen te geven om juist die ene spier te trainen. Vandaag heb ik dus een nieuwe gedachte weg gekregen. Namelijk de gedachte van hoe groter de borst, hoe meer keer pompen. Ik dacht werkelijk dat mijn borst spier overlapt kan raken. Wel nu weet ik dus dankzij mijn kinesist dat die borst spieren gewoon vet zijn. En ik maar denken  wat een krachtpatsers in de fitness zitten op dat vlak. Geen wonder dat mijn pompen daar opvalt. Ik dacht werkelijk dat dat niks is. Nou ja voor mij is dit trouwens niks. Want we willen als einddoel de 200 in 4 minuten halen. Nog veel werk aan de winkel. Maar we doen het stap voor stap. Ik ben toch al blij dat ik nu al 20/20 bij de para testen zou kunnen halen terwijl ik 2 jaar terug enkel een missionaris kon, een sit up die niks voorstelde en al zeker geen chin up kon. Laat staan eraan hangen. Alles op zijn tijd dus. Cardio train ik al een jaar en 6 maand. Kracht daarentegen nog maar 5-6 maand. Want het jaar ervoor was gewoon een conpleet verkeerde clusterfuck van kracht trainen. Enkel de sit-ups deed ik correct sinds februari 2015. Al een jaar en een maand dus. Vandaar dat ik dus die sit ups op next level heb. Al bij al was alles dus met vallen en opstaan. Dus ben ik ervan overtuigd dat ik binnen jaar toch al wat zal opvallen in loop wedstrijden en fitness Centra. En ik geniet er juist van. Dat is een ware investering. Waar veel tijd maar vooral doorzetting wilskracht en energie in kruipt. Ik hoor zovelen neuten dat ze amper tijd hebben om te sporten. Dikke bullshit. Want het zit hem in je mentale en hoever je er in wilt gaan. Ik wil maar al te graag para worden met als einddoel sfg operator. Dus dat was dam ook mijn motivatie. Het begin is altijd loodzwaar. Maar eens je dat doorstaat kom je dus ongekend ver. En dit doe je dus met vallen en opstaan en continue met een nieuwe standaard. Want dat is de 2de onzin die ik vaak hoor. Dat ze een limiet bereikt hebben. Moest je weten hoe je traint, en echt alles op alles zetten zal je maar altegoed verder gaan dan je dacht. Tijd dat maak je. Daar moet je veel voor opofferen. En als je dat niet bezint dan moet je er maar niet aan beginnen. Kijk dan tv of ga uit en eet zoveel frituur dat je wilt. Mij niet gelaten. Het is maar hoever je wilt gaan. Zolang je kop niet meewerkt zul je dus ook niet presteren. Naast dat gezegd zijnde ben ik dus continue gebeten door de sport en geniet ik ervan. Kijk ik bouw toch ook op? Denk je nu echt dat je als beginner het kunt permitteren 5 keer per week te sporten? Ja als je gewoon elke keer hetzelfde doet. Nee als je continue wilt presteren en meer wilt. Maar je moet realistisch blijven denken en niet teveel in een keer willen. De trial en error maakt iedereen mee. Eens je weet wat te doen is het een kwestie van doorzetten en opbouwen om uiteindeljk dat ene resultaat te bereiken. Ik leef ervoor anders ga ik dus ook geen blog starten en continue zitten flippen dat ik eentje meer heb gehaald. Velen interesseren het geen fuck. Wel so be it. Ik geniet van elke oefening meer en meer te kunnen en van continue sneller te gaan tot het ongekende. Al moet het jaren duren. Ik zal mijn doel ooit bereiken. En nu is het dus hard werken die fase 1 te verwezenlijken.

Mijn kinesist is dus al op volle toeren me aan het afmatten en ik geniet ervan. Want ja nu is het zwaar. Maar hoe meer en meer je iets doet. Hoe meer je het went om uiteindeljk verder te gaan of juist meer energie creëert. Vooral niet neuten en zeker niet opgeven. Gewoon blijven gaan en vooral in regelmaat. En ja je kan nooit voorspellen wanneer je over je grens gaat want een mens is meer capabel dan je denkt. Vooral luisteren naar je lichaam. Maar eens je iets went kan je lichaam dat dus ook onthouden en creër je een nieuwe standaard. Mijn kinesist geeft me dus nu echt gevorderde oefeningen. Waar ik soms van afzag. En ik ga me dus moeten voorbereiden op haar sessies. Want ze gaat namelijk harder en harder gaan. Ben toch blij dat ze me zo pushed. Want anders raak je er nooit. Soms denk je, NEE! Het is genoeg maar in realiteit ben je gewoon iets niet gewoon en geef je op. Dus denk anders! Blijven gaan en laat dat hart maar kloppen. Laat die spieren maar vermoeien. Maar zorg voor een perfecte regelmaat en voldoende rust.

nu wil ik dus zeker weer 1 keer in de week kinesist erbij pakken. Dus het wordt nu wel echt menens en een periode van gewenning. Eens je daar staat is het dus weer pushen naar een nieuwe standaard en vooral weer afmatten voor uiteindeljk weer een nieuwe standaard te creëren. En dat continue opnieuw en opnieuw. Samen ga ik met mijn kine dus die jaren fors investeren in kracht en conditie. Misschien komt het wel ooit zover dat ik ze refereerde omdat ik die ene top atleet ben geworden dankzij haar. Haha, time Will tell. Maar ik zou er niet van verschieten dat ik tegen 2025 wel eens een talentje kan worden. Veel opofferingen heb ik er dus voor over. Maar ik heb er geen seconde spijt van. Op naar die fase 1!

NEVER GIVE UP !

.