DE 8 STAPPEN NAAR EEN GEGARANDEERD SUCCES

STAP 1: JE MOET HET NIET KUNNEN MAAR HET WETEN.

Als je al kennis hebt genomen van iets dan zit je al een stap dichterbij het te kunnen.

STAP 2: MOTIVATIE

Motivatie verkrijg je door een groot interessegebied te hebben. Een interesse krijg je door iets te gaan ervaren of te beoefenen, of gewoonweg door het te ontdekken/te experimenten. Een grote interesse creëer je door je er in te gaan verdiepen. Eens je de grote interesse hebt ben je gemotiveerd voor dat geen en job gerelateerde functie. Dergelijke thematische gebieden…

STAP 3: DOORZETTEN

Je doorzetten op iets doe je doormiddel van een motivatie. Maak jezelf niks wijs op iets te gaan doorzetten zonder je er je eerst te gaan in verdiepen of kennis ervan te nemen. En het al zeker niet te doen voor een vlucht.( bijvoorbeeld job tegen je zin, maar zo heb je geld, ben je maatschappelijk juist. Nee! Dat is enkel voor conservatieve mensen!)

Sommige jobs of zovele andere dingen zijn dus niet aan jou besteed.( iedereen is anders/ experimenteer aub met u leven). Verdoe dus je tijd niet daaraan. Maar weet wel dat je tijd moet gaan nemen voor iets te kunnen ervaren of te ontdekken.

STAP 4: WILSKRACHT

Wilskracht is eigenlijk hetzelfde als doorzetten. Maar dan een mentaal iets. Je hebt fysiek, conditie, kracht, en mentale kracht. Wilskracht is dus een soort van een mentale kracht. Je mentaal sterker maken doe je doormiddel van levenslessen en ervaring op te doen. Eveneens door je zelfdiscipline te geven. Discipline creëer je met vallen en opstaan. Probeer eens stiptheid na te leven, neem structuur aan, doe wat er gevraagd wordt, restricteer je met tal van restricties. En hou je daar dus wel aan!

Nu weet je dus alles. Alles draait om traag opbouwen, het te gaan wennen…. Om het uiteindelijk gewoon te zijn….

Eens je discipline gewoon bent kan je ongetwijfeld routines aan en grenzen (gaan) verleggen. Eens je dit dus gewoon bent is de volgende stap leren balanceren en doorbreken. Want in het begin kan je ongetwijfeld snel discipline creëren. Alleen zal je er geen controle over hebben. En dat zal je niet merken. Je zal dat pas later beseffen.

Tijd kost tijd, tijd kost gemiste kansen. Je mag dus egoïstisch zijn. Maar op een gegeven moment mag je je niet laten vervreemden van de maatschappij als zo eraan gefocust wordt. Focus is dus goed/gezond. Maar speel niet met vuur. Om zo dus de wilskracht aan te kunnen.

Wilskracht creëer je dus door motivatie en discipline te combineren. En voor dit heb je dus wel mentale kracht nodig. Eerst en vooral met je weten hoe je leeft in een “Frisse mind”. Daarna leer je dus je structuren aan. Eens je dit kunt ga je dus over naar structuur en grenzen verleggen. Eens je dus routines serieus neemt en grensverleggend bent geworden, eens je daar dus zit is het een kwestie van balanceren en structuur te durven doorbreken. En geloof me vrij. Al datgene komt vanzelf! Bouw gewoon traag op en ‘rush’ niet. En je zult zien wat ik hiermee bedoel.

(deadlines nog niet in deze stap. Je moet het gewennen en van nature gewoon worden. Niet geforceerd!)

STAP 5: INZET

Je inzetten op iets kan je door continue gefocust op iets te zijn. Op datgene of gewoonweg op hetgene wat er gevraagd wordt. Of met vallen en opstaan het te gaan oefenen. Bezie tegenslag als een ‘checkpoint’. Je zit op de goede weg, alleen besef je dat niet.

Hoe meer tegenslag je ervaart, hoe meer kans dat het je lukt niet zomaar op te gaan geven! Geef het tijd. Gebruik de nodige, doorzettingsvermogen, wilskracht. En je zult zien dat al die verloren tijd ooit zal lonen.

Afzien dat loont zei ik altijd. En dat blijf ik zeggen… Het is mijn standpunt. En ik wijk er niet meer van af. En eens je dus die ene oefening kent, dat ene werk voltijds/deeltijds of met leerplan hebt geleverd met tegen zin. Dan pas boek je resultaat/evolutie. Want soms moet je met iets starten met tegenzin voor dat ene te bekomen of te(kunnen) bereiken. Begin dus met een kleine stap. Maar zorg dat je die stap zal afwerken! creëer ‘deadlines’. Denk met het zinnetje: dat je dit 100% graag doet, dat je nooit kan weten of het nou iets waard was of niet als je streefde naar de afwerking van de eerste stap die je jezelf oplegde op die ene bepaalde taak met deadline. Evalueer daarna. Maar eens je dus die kleine stap hebt voltooid zul je wel degelijk inzet getoond hebben!

STAP 6: POPULARITEIT

Populariteit is een fenomeen die opkomt als je begint uit te blinken op iets van de rest. Dat kan voor iets stom gaan, een pakkend verhaal zijn die de media heeft bereikt. Of door je te onderscheiden van de rest. Door een talent te zijn in bepaald iets.

Een aangeboren talent is een fabel( buiten DNA GENEN, maar je moet ze wel juist benutten en ontdekken!). Dat geef ik je nu al mee. Talent is eigenlijk een fenomeen die je creëert door in iets zeer goed te worden. En hoe wordt je in iets goed? Nou, lees nog eens de vorige stappen/begrippen door. Eens je dus op iets inzet zal je beloond worden. Eens je ervan afziet( pijn, zweet, tranen, trial and error, inzicht, blessure, kostbare tijd die erop in ging, enzovoort) op dat bepaald gene waar je naar streefde met je inzet, zal je dus uitblinken van de rest. Eens je uitblinkt van de rest zal er vroeg of laat een erkenning aan te pas komen. Eens je erkenning hebt zal dat stadium zich gaan uitbreiden naar het fenomeen populariteit.

Vergeet alleen niet dat het nieuws 100den aanvragen per dag binnen krijgt, je er altijd naast grijpt. Dat degene dat je opmerkt je niet direct erkenning zal geven. Mensen zien niet direct wat ze zien, denken traag. Ik als ADHD’R bijvoorbeeld kan het soms echt krijgen van conversaties over koetjes en kalfjes, mensen die je niet begrijpen. Omdat ik letterlijk al 10 stappen sneller kan denken terwijl ik uitleg. Daarom dat het soms raar voor anderen overkomt als je snel praat als een sneltrein of hun vraag nog niet afwerkt en al antwoord. Verder is marketing niet te onderschatten. Maar vooral moet je niet succes opzoeken. Als je ervan overtuigd bent dat dat je opvalt, veel positieve feedback krijgt op dat bepaald iets binnen een kleine zone. Mag je zeker weten dat buiten die zone vele anderen zullen volgen. Enkel en alleen als je hun bereikt of correct communiceert. Hou alleen in het achterhoofd dat je geen succes moet opzoeken. Als je in jezelf gelooft, jij blijft houden aan oefening, er zelf van geniet. Zal je vroeg of laat wel in de kijker vallen, dat ene verkrijgen, die ene job of droom behalen, meer inzicht hebben op het geheel traject, een ongekende trots voor al die eenzame uren die je opofferde. Succes komt niet op u schoot geworpen!

STAP 7: SUCCES VOLGT JOUW INZET

Succes dat komt niet op de schoot geworpen. Je weet nu hoe populair te worden. Maar zei dus niet verblind door dat zogezegde succes. Hou je succes voor je eigen. Daarmee bedoel ik dat je het voor jezelf moet doen. Niet voor een ander.

Eens je dat beseft ga je nu een tandje in versnelling. Populair zijn betekend nog niet succes boeken. Want je kan bijvoorbeeld populair worden als een ‘YouTube-ster’. Of je kan populair worden als een echte film maker. Beide zijn hetzelfde. Alleen vergt de ene een bepaald interesse, groei je in sneltempo op door de zogezegde internet-populariteit. Internet populariteit is geen wereld populariteit. Zet ze op de arbeidsmarkt en niemand zal hem/haar kennen.

Al die ‘likes’, ‘comments’, ‘subscribers’, enzovoort, komt dus van de mensen die gewoon er een begrip uit opnemen, hun willen steunen, het iets voor hun terug geeft in waarde van tijdsbesteding. Weet dus dat al die miljoenen volgers kunnen dalen of stijgen. Zij moeten continue video’s maken voor hun populariteit te onderhouden.

Bij wereldpopulatiteit daarentegen is er geen makkelijke weg. Je moet gewoon de stappen volgen die ik hier nu zojuist omschreef.

Ik zeg gewoon. Maar zo simpel is het allemaal niet. Hoewel je dus gewoonweg alles weet te begrijpen en niet gaat gaan ‘rushen’ zal je vroeg of laat dit dus wel gaan waarmaken….

Een wereldpopulariteit creëer je dus niet door imago te moeten onderhouden. Maar eerder door hard werk geleverd te hebben, dat ene waargebeurd verhaal dat pakkend was, dat ene talent. Zal dus op een gegeven moment populair worden. Maar om het daadwerkelijk waar te maken moet je gewoon blijven voor een meesterwerk of monster resultaat, iets unieks, iets waardevols voor de mens, af te leveren. Of dus echt dat ene super resultaat neerzetten op de kaart. En eens je daar bent. Dan pas heb je succes waargemaakt.

Ga dus verder met die wereldpopulariteit. Verblind hun met je levenswerk of supertalent.

STAP 8: SUCCES DAT DEEL JE!

Je hebt het dus waar gemaakt. Je bent succesvol.

De echte succesvolle mensen delen hun succes doormiddel van hun zovele vrienden en kennissen te bedanken van de goede en harde tijden die je met hun spendeerde tijdens je tocht. Weet dus dat geld niet gelukkig maakt maar wel een noodzaak is. Geld zet je op de weg om succes te boeken. Want opleidingen, benodigd materiaal, propaganda, enzovoorts, kosten nu eenmaal geld. Toch kan ik dat geïnvesteerd geld als een waarde bezien. Echter is de mens en wereld ontdekken( daarmee bedoel ik niet reizen), of gewoonweg de kleine dingen in het leven, pas echt van ongekende waarde voor mij.

Je verblinden door succes kan dus lelijk uitdraaien. Je mag nog zo succesvol zijn. De mens en de wereld op zich is veel meer waard. Dus een entertainment huis, of die ene dure ontspanning, verwateren. You get the point! En als je dat degelijk begrijpt dan begrijp je dat al die mensen die jou steunden in deze onwaarschijnlijke moeilijke tocht je in de bloemen moet zetten.

Zet ze op weg. Of geef ze iets waar ze aan hebben. De ene geef je meer dan de ander. De ander geef je geen geld maar zijn ene droom… Sommige dromen kun je dus gewoonweg kopen. Een wereldreis maken, die ene opleiding, enzovoorts. Sommige dromen zijn dus gebonden aan een kost om ze waar te maken. Dat zijn niet dromen dat ik echt dromen zou noemen. Maar ja, that is just me. Ik zou het anders waarnemen …

Enfin. Dromen of doelen… Zorg dat je je succes deelt! And last but not least. Succes kan je ook delen doormiddel van jouw ervaring en kennis ermee op papier te gaan zetten voor andere dromers.

Dat is dus hetgene wat ik doe. Ik hoop dus dat je iets aan mijn boeken hebt. Ik vond het alvast een ‘coole journey’. Mijn leven kan niet meer stuk. Want ik heb een trots die zal blijven bestaan. Ik heb iets gerealiseerd met bloed, zweet en tranen. Waar ik ontzettend veel voor opofferde en tijd in stak.

NOTE!

Deze tekst schreef ik 3 jaar geleden. Ik vond dit stappenplan zo insane goed ineen gestoken dat ik het wou mededelen. Alleen zat ik toen in droom modus en schreef ik zelfs al over een gehaalde droom als motivatie. Alles is zo bij mij. Ik droom soms te ver, maar wel realistisch. Toen ik bijvoorbeeld begon te beseffen dat ik echt wel wist waar naartoe gaan met mijn website heb ik wel degelijk over de 8000 euro gegeven aan mensen die me steunden. En ik zelf had toen maar 10 000 euro op mijn rekening. Dat is dus 80% weg gegeven. Want zoals ik al zei. Ik geef geen fuck om geld, nu spaar ik uiteraard. Want ik kan moeilijk geld blijven uitgeven ten kostte van mijn eigen leven. Alles bereken ik zorgvuldig. Degenen die vragen naar geld zullen de laatste zijn die ik zou geven. Ik zal nooit vergeten dat ik evengoed dood kon zijn, meermaals zelf. Nooit vergeten wat echte waarde is. Daarom dat ik het geklaag rond geld niet snap hier in België. In een van de rijkste landen ter wereld. Westerse armoede is eigenlijk niet te vergelijken met Armoede zoals arme landen. Zoals ik al zei: Een dak boven u hoofd, eten, seks en sociaal contact, proper water, een bed. Kortom de basisbehoeften. Zijn al hetgene wat ik echt nodig heb in mijn leven. Een foto, een lach, een bijzonder moment, mensen inspireren en helpen is voor mij van ongekende waarde ….

Schrijven is mijn wapen: Geloof in jezelf, laat je nooit beïnvloeden en je komt ver, heel ver. Wel, dat zinnetje had me wel degelijk geholpen!

NEVER GIVE UP!

 

NEVER GIVE UP!