MENSEN KENNIS

Schrijven is mijn uitlaatklep, eveneens mijn ontspanning. Wist je dat ik ook ooit dis-teksten schreef? Tuurlijk wist je dat al. Het stond in mijn eerste deel van dit boek! Soit, ik wil gewoon aantonen dat ik dus meer kan schrijven dan wat levens lessen en standpunten. Om nog maar te zwijgen over mijn biografie die grotendeels hierin verwerkt zit. Ik kan dus gevoelens neerleggen, eveneens ben ik goed in poëzie. Ik zeg goed, want een pro ben ik al zeker niet. Vroeger stond ik gekend als een flapuit; Maar wat is een flapuit? Velen denken al gewoon aan een babbelaar of eentje die onnodige praat verkoopt. Het klopt dat ik een waterval aan woorden op voorraad heb, meerdere zelfs. Maar laten we eens in detail gaan. Een flapuit die spreekt omwille van een groot interesse gebied. Een groot interesse gebied is dan weer de oorzaak van jouw gedachtengang. Jouw gedachtengang is dan weer gelinkt aan jouw intelligentie. Je intelligentie hoef je dus niet weg te stoppen. Laat ze maar zeggen. Blijf jij maar babbelen, ga gewoon je gang. Het zal niet met iedereen klikken maar wat heb je te verliezen? Juist, ja, noppes! Je kan alleen maar er iets mee gaan winnen. En dat is dus een bepaalde match vinden. Die ene match is dus de oorzaak van je interesse gebied. Die ene match betekend dus niet dat je daadwerkelijk een geïnteresseerde hebt gevonden;

Mensen zijn wezens die verassend veel handelingen kunnen. Ons brein staat niet stil. Bij sommigen, euh, bij de meesten. Is dat ene brein dus gefixeerd op een bepaalde interesse. Niet iedereen heeft dus een groot interesse gebied. En dat kun je dus niet op het eerste zicht zien, je moet dichter bij durven komen. Alleen zijn vele wezens nogal afstandelijk. Dat komt omdat ze meestal optrekken met kennissen van kennissen, of met hun jeugdvrienden. Echter zijn er dus genoeg mensen die ook hun interesse gebied willen uitbreiden, of die graag nieuwe mensen leren kennen. Het probleem is dan hun verantwoorde groep. Zijn het meelopers, gesloten personen, of zijn het leiders? De leiders durven conversaties aangaan. Het merendeel is geen leider en blijft dus bij zijn verantwoordelijke groep. Een nieuwe onverwachts wezen dat de mens heet, die dus eens hun vriendenkring wilt betreden kan dus lelijk of goed uitvallen. Waarom? Als er een rotte appel zich tussen de kring bevind zal de communicatie op een verstoorde lijn staan. Sommigen worden zelfs angstig en vervolgens kramen ze woorden uit. Dat durven ze nu eenmaal omdat ze zich in een gehechte en vertrouwde groep bevinden. Degene die zich dan interesseert in jou zal dan meestal gaan meelopen, tenzij hij of zij dus sterk in zijn of haar schoenen staat. Leiders hebben continue nieuwe mensen nodig. Het is voor hun een noodzaak te praten eender waar het kan. Terwijl de meelopers dan weer in leiders kunnen veranderen. Het wordt hier ingewikkeld. Maar dat is mensenkennis, you know. Meelopers hebben dus nog eens de optie een groot interesse gebied te hebben. Het lijkt dan misschien een match met dat ene interesse van jouw immens groot interesse gebied als leider. Eens ze beseffen dat hun match niet groot genoeg is omwille van jouw andere interesses, beseffen ze pas dat je niet een match voor hun bent. Terwijl zij dan afhaken kan de ander dan weer juist geïnteresseerd zijn. Zo plots die knoop doorhakken is voor een leider geen leuke ervaring. Maar aan de andere kant kan het dus weer andersom. Wat als de leider al door heeft dat de meeloper een te kleine interesse gebied heeft? Dan zal de meeloper geen leuke ervaring hebben. Banden creëren doe je dus niet zomaar. Dit alles is nog maar het basis gedeelte van mensen in een groep te gaan betreden. Als je sterk geluk hebt kan je dus opeens een hele groep aan de praat krijgen. Maar er bestaat zoiets als kwaliteit en kwantiteit. Aan vrienden moet je iets hebben. Zij, iets aan jou. Als het om die ene interesse gaat, dezelfde doelgroep, dat ene materialisme of gewoonweg geld. Dan kun je ze laten vallen als een baksteen. Tenzij je als een parasiet gewoon hun energie pakt door er mee te gaan praten en weg te wezen. Volg je nog? Goed, want we gaan nog ingewikkelder. Je hebt dus de soorten groepen, de soorten matchen, de soorten doelgroepen, de eerste indruk matchen. Echter moet je diep vanbinnen gaan om een echte match te vinden. Nu kijken we bijvoorbeeld naar het gedrag, zijn iq, zijn optimisme of pessimisme, zijn karakter, zijn gevoelens, zijn manier van doen. Met name, zijn persoonlijkheid! Als je dit alles achterhaald hebt en toch nog potentieel ziet in die persoon. Dan spreken we over een match!

Dit is dus de manier van vriendschap te creëren. Vriendschappen bouw je op, het komt niet op 123 naar jou gesmeten. Je moet mekaar meer zien, met mekaar meer praten, blijven interesse tonen. Een vriendschap kan snel evolueren tot iets moois, eveneens tot iets absoluut lelijk. Vriendschappen brengen emoties teweeg. Hoe meer je aan mekaar went, hoe meer kans dat je er een goede vriend aan hebt overgehouden. Is de band neutraal dan kan je die ook makkelijk opbouwen. Alleen bestaat er de kans dat je die vrienden weer kan omzetten in kennissen. Anyways, vriendschappen moet je creëeren door ze te onderhouden. Je hebt dus niks te verliezen zolang je ze durft aanspreken. In het slechtste geval wordt je negeerd, afgewimpeld of uitgesloten. Of misschien zelfs voor schut gezet. Vergeet niet dat velen dat doen uit angst of voor te pronken in hun eigen kring. De wereld telt miljoenen mensen. De eerste honderd kunnen dus slecht tegenvallen, de volgende honderd pogingen kunnen dan weer beter zijn. Dat kan evengoed omgekeerd uitdraaien. Het is gewoonweg een kwestie van te durven aanspreken, en zoveel mogelijk! Eens je dat veel doet zal je die vriendschap wel kennen. Je wordt tenslotte een sociaal iemand tot zelfs een sociaal getrainde. Echter kan het zijn dat je geen vrienden wilt wegens drukte of zovele doelen. Stop die bullshit weg, mensen heb je echt nodig. De juiste, weliswaar. Als je altijd zegt er geen baat bij te hebben ga je ook nooit de juiste gaan vinden, zal je al gouw opgeven. Blijf je oefenen dan wordt je inzet beloond. Dat is bij alles zo. Want oefening baart tegenwoordig kunst. Negeer alstublieft die social media, dat geeft jou een immense streep voor! Eigenlijk is vriendschap dus een soort van een vak. Ofwel leer je het en wordt je er goed in, ofwel laat je dat vak links liggen en blijf je je maar afvragen wat je in godsnaam verkeerd doet.

Liefde is dan weer de hoogste beloning dat je kan halen uit vriendschap. Dat is dan ook geen wonder, he. Gevoelens kunnen alle kanten opgaan. De juiste beslissingen kun je nooit nemen. Je moet durven blind opgaan in hun interesse gebied. Over blind gesproken. Er bestaan dus vormen van manipulatie of teveel middelen om hun reactievermogen en aandacht in controle te hebben. Technieken, weliswaar. Maar dat is echt wel de verkeerde manier van zaken. Tenzij je daar dus iets iets haalt als voldoening. Versieren of verleiden, alcohol, toneel spelen, overhevig praten, een tweede inpalmen door een groep te vormen hem of haar met een van jouw kennissen, overhevig reageren, humor, praten als een waterval, afblokken, hun hard verbeteren, en weet ik nog niet allemaal wat. Het zijn allemaal tools die je dus een snelle vriendschap kunnen geven. Maar of het er een van kwaliteit wordt? I don’t think so. Tenzij je dus wilt gebruiken of van de grond wilt gaan. Maar zo leer je het ook nooit. De moeilijke manieren zijn dan weer humor, lichaamstaal, oog contact, een luisterend oor zijn, interesse tonen, interesse geven, een verhaal kunnen brengen. Kortom, daar draait alles om een match. Ik kan al gouw degene met een groot interesse gebied of klein interesse gebied onderscheiden als je op de moeilijke manier in conversatie gaat. Dit alles is dus wel te verstaan voor mensen aan te spreken van een jeugdige doelgroep, fuifbeesten, studenten, zeg maar.

Liefde kan je dus opbouwen via een vriendschappelijke band. Of je kan het manipulatief verkrijgen. Echter is liefde niet direct geassocieerd aan vriendschap. Als je match zo goed is kunnen er al gouw gevoelens ontstaan. Ik heb het dan over de persoonlijkheid, humor, interesses, je figuur, je lengte, je levensstijl. Liefde kan dus wel degelijk vanop het eerste gezicht afkomen. Alleen moet je het niet gaan verwarren met het letterlijk op te gaan nemen. Vergeet het prins op het witte paard, je kan nog lang wachten. Mensen kunnen elk moment veranderen. Ook moet je dus de levensstijl serieus nemen. Wilt de ene kinderen, of is hij/zij een kettingroker. Zorg dan ook dat je daar je waardes kan houden! Je moet natuurlijk niet iedereen gaan negeren. Je moet accepteren dat mensen verschillend zijn, ook al matchen ze zo goed met jou. Pas als je dat beseft weet je hoe je vriendschappen moet creëren. Voor liefde moet je dan weer zeer strikt zijn. Liefde is een gevaarlijk iets. Eens je in het licht en zwevend gevoel raakt kan je wel eens stom gaan doen. Laat je dus niet bedriegen door schoonheid of dat ene karakter. Want het kan dan misschien koeken bak zijn. Eens die magie weg is van de liefde wordt je weer wakker. Velen blijven dan de sleur of in een neutrale relatie. geen wonder dat er dan zovele relatie breuken zijn. Damn, dit wordt hier echt wel ingewikkeld. Maar ik wil mezelf bewijzen dat ik wel degelijk weet hoe ik een vriend of vriendin moet zoeken of gaan betreden.

Ik zelf heb dus veel mensen kennis, ik ken de in’s en out’s ervan. Alleen was ik dus zo hard gefocust op mijn sport, dat voor minstens 2 jaar lang! Ik ben nu eindelijk wakker en wil dringend weer eens hier werk van gaan maken. Liefde moet ik niet zoeken, want dat komt vanzelf. Alleen moet ik niet stilzitten. Ik zit in hoofdstuk 7. En ik zweer het u. Dit hoofdstuk zal van de hak op de tak gaan. Op 1 jaar tijd wil ik maar liefst 9 doelen verwezenlijken. Ik heb lang genoeg op mijn eigen gezeten. Nu wil ik echt een gehechte vriendenkring opbouwen. Voor mij is dit alles dus geen moeilijke opgave. Echter heb ik dus werk punten die ik nu moet aanpakken. Dat is dus minder over mezelf en mijn doelen gaan praten, meer geheimen houden, interesse tonen in een persoon zijn interesse die me niet bevalt. Want zoals ik al zei, nobody is perfect. Het zou zonde zijn iemand te negeren omwille van een hekel punt terwijl hij of zij een goede match kan zijn. Dit is het dus zowat. Aan de andere kant moet ik weer honderden personen aanspreken. Ik heb dus leiders en meelopers gebruikt als term voor dit zooitje tekst tot iets informeel te creëren. Verwar het dus niet met de drie school woorden volgers, meelopers en leiders. Of zelfs de vierde, de neutralen. Nee,nee. Daar heeft het dus niks mee te maken. Mensen kennis is een uitgebreid iets en moeilijk te verwoorden. Ik ben toch al blij dat ik deze lap tekst uit mijn pen kreeg.

Verder moet je dus goed beseffen dat alles draait om wilskracht, risico en doorzettingsvermogen. De aanhouder wint. Een goede vriend kan echt een grote hulp zijn. Vergeet alleen niet dat mensen hun eigen leven hebben. Vriendschappen brengen dus ook complicaties mee. Het is maar hoe je het bekijkt en er mee omgaat. Anders is asociaal of als een parasiet door het leven gaan nog niet zo een verkeerde manier van sociaal contact. Asociaal zijn betekend niet dat dat je asociaal bent. Het kan een tijdelijke status zijn, of jou manier van leven zijn. Je leeft tenslotte maar een keer. Als je je zo ver pushed wil je niet al die druk ervaren. Want vergeet niet dat vriendschappen veel tijd kosten, maar vooral zeer veel energie. Een plotse gebeurtenis kan je dan weer asociaal opstellen, begrijp je? Mensen zijn nu eenmaal gekenmerkt met gevoelens. Gevoelens zijn niet voorspelbaar en soms zeer instabiel. Je moet niet zover gaan denken, he. Ik wou het gewoon eens uitschrijven.

Aan de andere kant kun je ook vriendschappen halen uit doelgroepen en verenigingen. Bijvoorbeeld gamers onder gamers, scouts onder scouts, fuivers onder fuivers, enzovoort. Velen hebben daar al genoeg aan. Weet wel dat dit een moeilijke iets wordt als je blind vrienden opbouwt. Eens je volwassenen wordt of gewoonweg een matuur iemand bent. Dan zal je niet de tijd hebben voor al die meuk. Werk, familie en relatie gaat voor. Aan de andere kant kan je ook tijd creëren. Desnoods door te gaan opofferen waar nodig. Velen werken, kijken tv, slapen en eten, ontspannen wat. Als je sport zal je op den duur door die levensstijl als lui gaan bezien. Je moest eens weten hoeveel tijd je wel niet kan vrijmaken. Elke dag telt verdomme 24 uur! De meeste mensen werken acht uur per dag. Oke, ja. Huishouden en relatie vergt tijd. Maar eens je alles efficiënt organiseert zul je beseffen dat er op 24 uur immens veel kan gebeuren! Om je een idee te geven. Dankzij mijn conditie kan ik zorgeloos actief bezig zijn, dit telkens opnieuw. Ik kan dagen opblijven als ik wil, maar ik slaap wel degelijk. Ik maak er gewoon een routine van. Eens je een routine hebt moet je ook die structuur durven doorbreken. Dit doe je met vallen en opstaan. Ik heb een hekel aan mensen die zeggen dat ze geen tijd hebben. Ik heb verdomme 50-60 uur in de week zitten sporten. En nog had ik tijd voor te gamen, die ene afspraak en uit te gaan. Wel, nu ben ik natuurlijk al wat ouder. Ik heb genoeg energie, ik verdoe mijn tijd niet meer aan die dingen. Een jaar telt 365 dagen. Als je dan beseft dat je elke dag 10 a 11 uur actief bezig kan zijn. Wel, dan kan je het wel degelijk ver schoppen. En dat ga ik bewijzen. Alleen heb ik nu niet echt het geld ervoor. Eens ik werk zal ik in een rap tempo evolueren. Want sparen kan ik zeker. Alles draait om waarden en normen in het leven. Laat je je leiden door een hoge standaard, overbodige luxe, hype en marketing of de zovele reisjes. Dan ga je inderdaad er niet op vooruit. Maar over die punten heb ik het al eens er uitgebreid over gehad. Alleen wil ik dus tot slot toevoegen dat al die waarden en normen wel degelijk bij vriendschappen passen.

Dat heet men imago. Soms is het goed een imago te vervullen door een aangekocht product dat in is. Waarom? Mensen zijn namelijk kudde dieren, de meeste toch. Ondanks het de verkeerde manier van indruk maken is toont het ook aan dat je mee bent met trends, of dat je gewoon mee wilt zijn met je tijd. Het niet kopen van een product dat in is betekend niet perse dat je achterstand loopt. Maar het laat je minder snel uitblinken op massa evenemenen. Of in andere woorden, de place to be voor nieuwe mensen te leren kennen. Voor nieuwe mensen te ontmoeten komt deze manier van verkeerde indruk maken dus eerder over als een juiste indruk te gaan maken. Waarom? Je toont interesse in hype, of in iets dat in is. Je toont interesse in geïnteresseerd te zijn, je toont dat je interesse hebt in de mens. Neem dat natuurlijk met een korrel zout want niet iedereen is een kudde beest. Om nog maar te zwijgen over lovers van dat ene gehypte product omwille van zijn interesse en niet de hype zelf! Techneuten, mode kenners, gamers. Moet ik een voorbeeld geven? Je hebt smartphones maar de iphone is de enige echte smartphone volgens de menigte. Waarom? Omdat apple nu eenmaal gekend is. Nee, ik haal niet mijn apple fanboyisme naar boven. Bij gamers is het dan weer call of duty of fifa dat een gekend iets is, terwijl de echte parels dan weer niet gekend zijn. Niks draait dus om het beste, het draait om het imago! Remember, als het verkoopt zal het rap verspreiden. Maar vergeet niet dat verkopen niks te maken heeft met een kwaliteit, eerder de marketing. Eens dat ene iets een trend wordt komt er van het een het andere. In mensenkennis noemen we dat een tend-setter. In doelgroepen en vereningingen noemen we dat een casual iemand. Je moet niet goed zijn in iets. Als je het hebt aangekocht en laat liggen zal je wel al genoeg aandacht lokken. Welkom in onze samenleving, welkom in de guide van wetten en normen. Mensenkennis is wel degelijk een wet en een norm, alleen weten of beseffen velen dat niet. Heb je geen mensenkennis? Dan kan je het leren. Leer je het niet dan zul je eerder je voldoening vinden in het materiële, met name de technologie.

Wow, time-out. Wat een mindfuck. Man, ik ben insane. Wel, laten we nu al die kennis rusten en toepassen. Bij deze mededeel ik dus mee dat ik wel degelijk aan het begin sta van een vriendschap! Iedereen is welkom bij mij, alleen weet je het nooit met mij. Mijn gedachtengang is zo chaotisch en divers. Maar goed dat ik die psycholoog heb. Laten w e nu voor die stabiliteit gaan!

NEVER GIVE UP!