BLOG UPDATE: 23 MAART

Nog geen seconde later toen ik gisteren mijn lichte blog artikel de wereld instuurde stond ik met een blik van woede maar niet al te verbazend naar HLN.BE te kijken. Lap, het is al zover stuurde ik men zus nog …

Ik heb het nu al genoeg vermeld en wil er niet teveel woorden aan vuil maken. Het is zeker een erge gebeurtenis en zwarte dag voor België. Maar al die verdomde media sensatie en social media madness maken me echt ziek. Gooi anders nog wat meer olie op het vuur dacht ik. En toch ben ik nagelbijtend uit nieuwsgierigheid tot 2 uur in de nacht als een freak die live updates zitten volgen. Ik kom gewoon tot de conclusie: bereid je voor op het ergste! Wij Belgen leven luxueus en genieten van alles en nog wat. We zijn die terrorisme en chaos totaal niet gewoon. De regering bleef maar de grens als geen gevaar zien , de haat bleef maar spreiden,En toen gebeurde dus opeens het onverwachtse in Parijs. De social media was dan weer het gebruik van de communicatie. Helaas de verkeerde communicatie. De communicatie die voor meer planning zorgde , voor meer sensatie , voor meer drama, voor meer olie op het vuur te gooien. Continue was er jacht op die ene man. Terwijl het in realiteit een heel netwerk was.

Een netwerk van netwerken, ja! We hebben geen single clue hoeveel van die professionele en sadistische , egoïste moordenaars rondlopen in ons land. Bovendien hebben ze een netwerk uit verschillende landen. België, Parijs , Duitsland. Ze kennen mekaar gewoon! Als dat nog niet genoeg is zijn ze nog eens zwaar financieel ondersteund. Denk je nu echt dat je die mannen op 1,2,3 kan herkennen. Ik heb het al zoveel gezegd. Niveau 3,4 of 100. Het zal geen fuck uitmaken. Tenzij het 24/24 jaar op jaar van kracht is. We moeten er geen doekjes om winden dat wereld oorlog 3 zogoed als een feit is geworden. Dit is nog maar het begin.

Het gaat me echt niet verbazen dat er opeens meer en meer aanslagen afkomen. Ik geef je een advies. Ofwel toon je angst ofwel trek je je ogen open en pas je je aan de levenswaarden. Explosies horen/zien we misschien nog nu niet veel. Er zal een dag komen dat België fucked is. Daarmee bedoel ik dat we er mee gaan moeten leven dat de kans bestaat dat er overal wel een explosie kan plaats vinden. Parijs was je suis Charlie ,nu klinkt het pray for Belgium en wat weet ik niet allemaal. Als er continue explosies zullen bevinden in ons land en omstreken zal dit liedje toch stilaan stoppen.

Ja het is erg. Maar stop met die olie op het vuur te gooien. De angst te tonen en vooral die enorme sensatie. Het belangrijkste is dat er nu hard moet samengewerkt worden naar een oplossing. Die helaas moeilijk zal te dichten zijn. Tja wat geen bedreiging leek voor onze politiekers is nu opeens dus een gevaar. Wie niet horen wil moet voelen zekers? Er schreeuwen al genoeg Belgen om maatregelen te nemen. De politiek heeft zijn bijdrage gemist. Het zal nu niet meer met schouderklopjes zijn maar met lethal en brutal force! Het is een zooitje geworden. En niet alleen België, Frankrijk is de dupe. Er zijn echt al heel veel landen die deze spanning voelen. Dit is dan misschien geen wereldoorlog om politieke redenen. Dit is een oorlog om de mensheid terug te brengen. Er zullen nog veel slachtoffers vallen. Bereid je voor! Dat is het enigste wat ik kan meegeven.

Moest nu de spanning tussen Noord Korea en Amerika uitbreken. Hebben we 2 conflicten in een klap. De wereld is onstabiel aan het worden. Zij aub hier niet blind voor. Het begon allemaal onschuldig. Maar op nog geen 10-15 jaar hebben we nu hevige conflicten. Defensie zal nu echt stilaan moeten optreden.

Hopelijk moet het nooit zover komen en is het vuur nog te blussen. Maar wat ik dus wil duidelijk maken is dat we stilaan meer zullen moeten samenwerken en niet teveel blind staren. Het is toch hallucinant dat er effe 150 l aceleton, 15 kg explosieven, en nog eens 30 liter aan andere chemische stoffen onopgemerkt hier in dit land gesmokkeld geraken.

Een nauwlettende taxi chauffeur heeft voor die gouden tip gezorgd. Eveneens voor een deels verijdelde aanslag. Want normaal gezien waren er 5 bommen in Brussel ipv 3. 2 zijn er af gegaan. Eentje niet en die bevatte juist de grote lading. Terwijl er in de huiszoeking nog zo 2 koffers gevonden waren. Dit is dus al een goede stap in de richting.

Meer huiszoekingen over heel België desnoods , grenzen dicht, veel meer camera’s, meer manschappen en een goede communicatie wissel. De media niet Carte blanche geven. Dat is alleszins toch mijn advies. Naast mijn advies van vroeger vanuit Parijs; geen social media, geen aanslagen , moord en dergelijke vorm van geweld in het nieuws. Laat de getrainden het werk doen in alle rust. Laat de burger niet schrikken. En zet de terrorist schaakmat met zijn propageerde en feedback. Want eens de communicatie verstoord is. Is het gedaan met juichen over een aanslag. Niemand weet van iets, behalve de getroffen… Zo geef je hun tenminste niet hun beloning. Namelijk de angst en het succes van hun aanslag tonen. Als niemand hun propaganda kan zien… Dan gaat er zowizo minder olie op het vuur zitten. Uiteindeljk zullen ze met een lege maag zitten omdat ze geen angst en chaos kunnen zien. Tja je moet toch geen hoogopgeleide zijn voor dat te kunnen inzien , nietwaar politiekers ?

NEVER GIVE UP