TRAINING 20 MAART 2016

Verdomme, het maakt me kwaad dat ik nog steeds geen 10 km in 36 minuten haal. Het komt dan ook door al een maand te stoppen met lopen en de griep die me tegemoet liep. Vandaag schreef ik nog de zogenaamde blog-update. Continue hoor je me altijd mekkeren over het gezeik dat ik een zombie ben en stijve benen heb. In theorie is het eigenlijk zo goed als waar.

ik ben direct de iPad gaan resetten en me gaan verplichten doen slapen. Van 15 tot 16 uur ben ik weer in mijn nest gaan kruipen. De vermoeidheid bleef maar komen. Die dutjes kunnen eens deugd doen maar in realiteit verneukt het mijn energie. Energie creëer je door een goed eetpatroon, en een juist bioritme. En vooral niet stilzitten! En dat moest ik dringend weer in de praktijk brengen. Versuft ging ik naar de Delhaize terwijl je allerlei personen zag knikken naar mij. Wtf, zie ik er dan echt zo goed uit? Blijkbaar wel. En toch voelde ik me moe. Uiteindelijk ben ik toch nog zitten pompen. Het waren er 25-26. Wat dus echt een sein gaf dat ik helemaal niet vermoeid ben. Dat ik eerder goed moet eten en niet stilzitten.

Vanavond was het dus zover. Ik had verdomme zo een zin om te lopen. Ondanks die stijve benen. Volgens mij heb ik gewoon iets verkeerd gegeten. Die spaghettisaus is volgens mij de boosdoener. Mijn keel zat zo vast en mijn adem was weg. En toch wou ik lopen. Want ik onthield een ding. Namelijk dat ik dat maar denk en gewoon rustig aan moet doen. The next big thing is alot of small things kreeg ik opeens weer in mijn gedachten geprent. Ik moet niet opgeven en doe er verdomme zoveel voor! Dankzij mijn kinesist wist ik dus dat ik 100% ben. En dat traag bewegen soms wonderen kan verrichten. Weg met die fastfood, weg met melkchocolade. Ik heb dan maar zwarte chocolade gekocht voor toch nog iets te mogen sneukelen. Bovendien kocht ik veel fruit. Zo, de juiste voeding, check!. Want, honestly. Ik had nog 60 euro over op 12 maart. En ik had mezelf opgelegd die 60 te behouden zeker voor 15 maart. En toch probeerde ik voor de 20 te gaan. Dat is dus gelukt. Maar als resultaat had ik weinig tot geen groenten binnen. En vooral al weken geen fruit, op die yoghurts na. Vandaag was het me dus genoeg en ben ik dus in volle vleugen boodschappen gaan doen. Armoede doet toch iets met u ze. Uiteindelijk ben ik toch blij die 38 euro uitgegeven te hebben. Want nu heb ik tenminste weer deftige voeding.

De laatste gedachte die ik dus nu positief moet omzetten is mijn werkloosheid. Ondanks ik er zoveel voor doe en zeker een job wil, blijf ik dus werkloos. Niet mijn schuld. En ik mag al zeker trots zijn dat ik kandidaat-para was. Ik moet nu dus gewoon doen alsof ik net van school kom. En vervolgens moet ik me gewoon verkopen tegen over de werkgever. Positief blijven en vooral blijven leven! Naast dit moet ik ook gewoon die iPad enkel leren gebruiken op de momenten wanneer het echt nodig is. Bye,bye, media en dergelijke. Ik moet sportief blijven en me hoofd koel houden…

Nu dat dit er allemaal eindelijk uit is. Ben ik dus op mijn gemak me klaar gaan maken voor het lopen. Ook heb ik eindelijk mijn playlist weer up-to-date. Die serious beats 83 bevat nogal wat leuke tracks als je het mij vraagt. Geen timers, gewoon genieten en op gevoel gaan. Ik keek gewoon op mijn starttijd en dat was dus 19 uur 47. Om 20 uur 21 was ik gestopt. En, verdomme. Ik snap het echt niet. Ik ben zo goed als zeker dat ik maar 34 minuten heb gelopen. Maar als ik mijn muziek optel kom ik aan 45 min. Misschien dat ik een paar nummers te vroeg optelde. I don’t know. Het maakt me in ieder geval pissed dat ik nu niet weet hoeveel ik heb gelopen, in hoeveel tijd. En zelfs over het lopen zelf ben ik in de war. Waren het er nu 18 of 22 lengtes? Pfff, na mijn hoofd bijna te breken kom ik uit op 41 minuten in 11 kilometer. Of 45 min… Ik weet het echt niet. Ik weet enigszins dat ik niet alles heb gegeven omdat ik zacht wou opbouwen. Aan de andere kant ben ik zo goed als zeker dat die 10 km in 36 min voor mij moet lukken..

En daarom wil ik dus nu mijn training al wat aanpassen. Mijn sit-ups blijf ik onderhouden. Wellicht maar 1 keer in de week. Mijn pompen en oprekken wil ik eerder op niveau brengen. Maar vooral mijn cardio! Ik weet nog goed genoeg vooraleer ik aan de 10 km in 48 min begon dat ik een voorbereiding creëerde van de 5 Km x 2 per dag te lopen. Ik ben dus nu echt van plan om de 2 dagen de 5 x 2 km te lopen voor een goede periode. Om uiteindelijk dan 1 week lang elke dag de 5 km x 2 te lopen. Eens dat gedaan is. Moet ik zeker klaargestoomd zijn voor mijn 5 km in 15 min. Een eis die ik mezelf opleg voor aan mijn eigen gecreëerd schema van de 10 km in 36 min te werken. Moest je het dus nog niet weten. Vanavond heb ik afgezien tijdens het lopen. Ik gaf niet op en was zo droog. Maar aan de andere kant was het wel degelijk een oppepper voor me weer klaar te stomen tegen morgen. En vooral een bewijs dat stilzitten geen optie is. Gek genoeg creëer je dus energie door het sporten. Maar, ja. Dat heb ik al eens medegedeeld. Alle slechte stoffen zijn dus nu uit mijn lijf. Morgen gaan we weer hard. En vooral dus met de focus voor mijn cardio bij te schaven. Want geloof het of niet. 700 sit-ups vergt ook veel uithouding/cardio. Daarom dat ik dat gewoon ga onderhouden en me ga focussen op de ‘real deal’.

Het zal er dus zo uitzien, voor de komende weken …

MA: KRACHT

DI: LOPEN,  5 km runs x 2 + kinesist

WOE: KRACHT

DO: LOPEN, 5 km runs x 2( eventueel kinesist)

VRIJ: KRACHT

ZA: RUST

ZO: LOPEN, 5 km runs x 2

We go 4 it! WHOA

NEVER GIVE UP !