DE LAATSTE DAG VAN DE MAAND MAART

Gisteren ben ik nog gaan zwemmen want lopen is nu echt wel schaakmat. Mijn kinesist is de oorzaak aan het zoeken en heeft me dus een elektrode kuur gegeven.
vandaag ben ik echter met grote opluchting en wil mijn eerste dag gestart in de horeca. Het was maar een proefdag.

Ik dacht dat ze me tot 22 uur gingen laten werken. Echter mocht ik al 3 uur later stoppen. Ik vond dat een beetje jammer. Maar er was genoeg personeel, dus ik leek overbodig op dat moment.

ze hebben me gek genoeg toch betaalt. Dat had ik echt niet verwacht. Ik was al blij dat ze me gewoon een kans wouden geven als schoolverlater …

ze waren zeker niet negatief over mij. In tegendeel. Ze gaan me opbellen wanneer ik weer bij kan springen. Het is dus een soort van bij job? Wel ik heb te minste iets aan mijn handen. Later kan dat dan misschien uitgroeien naar een full time job.

ik was om 10 uur opgestaan , omdat ik echt voor de zekerheid uitgerust wou zijn. Ik nam een ijskoude douche, begon met afwassen, maakte wat havermout pap en dronk een halve liter water. Ik moest daar om 12 uur zijn. Maar ik was daar al om 11 uur 30. Ik had er gewoon zin in.

Het was werkelijk een clusterfuck die tafelstructuur onder de knie te hebben terwijl je nog de tafels moest afkuisen, klaar maken voor de volgende gast, afruimen, thee lichten, zout en peper aanvullen. En dan nog eens ondertussen de bestellingen opnemen en leveren. Het was allemaal zo nieuw voor mij…

gelukkig geen borden of glazen gebroken. Wel eens gesmost en geleverd aan de verkeerde tafel. Ik had nog immens veel te leren op vlak van horeca. Ik vond het in ieder geval een toffe ervaring.

om 15 uur was ik dus een vrije vogel dus begon ik gelijk te pompen aan het water. Vervolgens te stretchen. In het terug keren kwam ik mijn baas tegen. En hij deed teken van opdrukken. Heb je het gezien ofwa? Regeerde ik op zijn reactie vanuit de verte. Vervolgens knikte hij ja en zij hij dat ik er wel wat van kan. Allee vooruit dat bewijst maar eens dat ik tenminste mijn pomp correct , efficiënt en op tempo uitvoer.

om 17 uur 30 ben ik gaan zwemmen. En daar had ik wel een leuke conversatie te pakken met een redder. Hij bleek een ex para commando te zijn. Geen Belgische , maar Iraanse. 2 jaar was hij het. Hij vroeg me waarom ik het wil worden…

Hij benadrukte of ik het wel zeker weet. Omdat ik altijd van gedachte kan veranderen klonk het.. Echter ben ik hem kunnen overtuigen over mijn motivatie. We bleven maar praten en praten. En ik bleef maar vragen stellen ….

zo zij hij dat hij eens gedropt was met 3 man vanuit de helikopter ergens in the middle of no where. Ze hadden elk 1 liter water. Tezamen 3 kogels en 6 oefen patronen. Ze hadden enkel een kompas en moesten dus zo terug geraken. Met 20 kilo op de rug de bergen in. De nacht was koud, de dag was 35 graden. Met hun mes moesten ze putten graven voor de nacht te doorstaan. 1 kogel was gebruikt voor een konijn te versnaperen. Ze hebben maar liefst 4 dagen zo mogen leven. Van 1 konijn en 1 liter water.

hij vertelde me overigens dat fysiek ,kracht ,conditie maar 20% is van een eis. Mentaal is het ook zwaar. Maar vooral de wapen kennis is enorm die je ga mogen instuderen.
vervolgens was hij enkel op interventie’s moeten gaan. Niet in oorlogen zoals nu tegen IS, klonk het…

ik vertelde over mijn sport en methode van training. Hij vertelde me dat hij eigenlijk niet echt heeft zitten trainen maar gewoon zo defensie in kon. Natuurljk was het bij hem leger plicht. De meesten kregen een administratieve job. Op basis van leeftijd ,gewicht,kracht,conditie enz is hij dus para mogen worden.

ik had wel respect voor zijn opleiding en gewoon het algemene wat hij dus niet allemaal deed. Het motiveerde me des te meer. Dus vroeg ik hoeveel hij kon pompen, hoe hij begon enz.

Hij kan er 250 als ik me nier vergis. Hij vertelde me dat ik bij mijn routine moet blijven. Elke dag pompen is zeker te doen. Maar opbouwen vergt 1 dag rust. Eindelijk nu heb ik dus een bevestiging van een kenner!

Dat programma van de navy seals limiteerde altijd op 15 reps per set. Hij zei pal hetzelfde. Dus begon ik nu meer en meer erin te geloven. Vervolgens moet je niet je leven omgooien voor je droom zei hij me. Hou het bij drie keer in de week. Zorg dat je stretcht, opwarmt en je spieren dus laat rusten. Anders heb je dus een blessure en mag je 4 maand niksen …

dat was dus mijn geval. Mijn benen zijn niet meer hetzelfde als vroeger(tot nu toe nog). Ik liep en zwom elke dag. 5 keer per week lopen, 5 keer per week fitness en 1 keer zwemmen. Uiteindeljk was zwemmen mijn focus. Dus liep ik 3 keer in de week en zwom ik 6 keer in de week. Kracht deed ik om de 2 dagen. Uiteindeljk kreeg ik een ongeval en was alles ineen gespannen dankzij nooit te stretchen! Ik trainde 30-50 uren in de week, mountainbiking, wandelen , zwemmen ,lopen enz. Uiteindeljk nog maar 17 uur in de week. Om uiteindeljk 3 maand te revalideren !

die kinesist was een vanuit de pschiatry want op dat moment zat ik in die ene collecatie. Toen leerde ik dus het werk van de kinesist kennen. Stretchen was de enige oplossing !

echter toen ik uit die collecatie was begon ik direct een kinesist ,sport diëtist enz aan te schaffen. Wat echt voor mij enorm belangrijk is. Het heeft me immens veel geleerd. En continue leer ik bij. Mijn kinesist heeft me ook al meermaals gezegd dat ik maar 3 keer mag lopen per week(trainen , niet gewoon los). Dankzij haar heb ik zo immens veel geleerd!

echter ben ik dus nog steeds in die gedrevenheid vast gaan zitten en wou ik dus nog 3 keer lopen per week en 3 keer kracht per week. Uiteindeljk negeerde ik dat en wou ik steeds meer. Ik begon tussendoor nog te zwemmen en veel te pompen. Goed voor blessures en Bye,bye spierherstel …

die ex para gaf me dus het volgende mee. Om 7 uur opstaan. Stretchen en vervolgens 10 km lopen. Daarna 2 x 20 min voetbal op een klein terrein. Om 1 uur fitness. Elke spiergroep in sets van 3. Vervolgens nog een kwartier uitlopen. Daarna gaan zwemmen. Daarna op tijd zwemmen…

hij ze me dat het zeer goed is dat ik stretch dat ik dat zeker moet blijven doen maar dat ik op elk sportvlak goed moet kunnen gaan functioneren. Hij adviseerde me ten zeerste eerst op te warmen in het zwembad , mijn techniek te laten bijschaven. Verder was hij meer dan lof. Maar hij wees er nog eens op dat ik bij een fitness instructeur mijn schema moet laten maken. Want zij hebben lo gestudeerd. De ironie, mijn fitness instructeurs vinden juist dat ik er al veel van ken….

dus… Kwamen we uit op 3 x per week te trainen. In die training zit fitness ,lopen en zwemmen. Of gewoon toch zeker niet 5 keer lopen achtereen. 3 keer lopen, 3 keer zwemmen en 3 keer kracht is ook nog te doen. De sets moeten van 3 zijn, met max 15 reps. Echter doe je dit 4 x keer per dag. Dus 3x15x 4 keer verspreid.

verdomme hier gaan we weer… Weeral een ander advies. Hij zeI me dat iedereen anders is en dat hij me niet kent. Dat ik gewoon bij mijn routine moet blijven maar zeker pompen en lopen toch 1 dag tussen laten. Dus ja…. Die road to het ongekende is me wat !

DI: 3 uur gewandeld , solicitatie
WOE: wassalon,zwemmen , 10 km gewandeld , huishouden , boodschappen (30-35 kilo), kinesist, 3 km gelopen met interval ,enz
WOE: 3 uur horeca, 1300 m gezwommen, etc

dus ja nog een lange weg te gaan, in zowel stabilisatie als balans vinden. Mijn rechter schouder staat stijf maar dat is normaal. Alleen zijn die klote benen pertotal.

Eens mijn benen genezen zijn….. Aaaaaaaaaa, dan komt echt het onmogelijke in zicht.
nu dus gewoon rustig aan. Hopelijk weer snel wat horeca ! Om uiteindeljk er een full time job van te maken. 2 weken stage van mediamarkt kan ik doen op 7 mei. En volgende week kan ik ook op proef bij een slager. Alle beetjes helpen. Eens die beetjes een puzzelstuk vormen zijn we al een hele stap dichter bij het verwezenlijken van het totale plaatje!

NEVER GIVE UP!